Evenepoel niet onder de indruk van 'kleine en typische Roglic-aanval': 'Ik wilde aanzetten, maar slipte' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel niet onder de indruk van 'kleine en typische Roglic-aanval': 'Ik wilde aanzetten, maar slipte'

Evenepoel niet onder de indruk van 'kleine en typische Roglic-aanval': 'Ik wilde aanzetten, maar slipte'

Remco Evenepoel gaat met een goed gevoel richting de rustdag van maandag. Hoewel de kopman van Soudal-Quick Step in de negende etappe van de Vuelta a España twee seconden verloor op concurrent Primoz Roglic, kijk hij terug op een goede eerste week.

'Dit was een zeer goede dag voor mij', stelt Evenepoel na afloop bij Eurosport. Tijdens de etappe brak het peloton meerdere keren in waaiers, de Belg miste de slag geen enkele keer. 'De waaiers gingen best goed voor ons', concludeert hij dan ook tevreden.

De tijden werden wegens modder op de slotklim op twee kilometer van de finish opgenomen. Evenepoel nam geen enkel risico door in wiel van ploegmaat Mattia Cattaneo vooraan de groep te rijden. 'We hebben goed het ritme bepaald en moesten alleen maar volgen.' Tegenover Sporza ging hij nader in op de beslissing van de organisatie. 'Ik schoof bergop. Dat stukje naar de laatste kilometer was niet te doen. Je mag je niet afvragen wat dat zou gegeven hebben als we bergaf richting die slotkilometer gereden zouden hebben. Dat zou niet plezant en veilig geweest zijn', kan hij zich volkomen vinden in het neutraliseren van de laatste twee kilometer.

Evenepoel gaat met een goed gevoel richting de tijdrit

Toch legde Roglic Evenepoel even het vuur aan de schenen, maar daar was hij niet echt van onder de indruk. 'Er was nog een kleine aanval van Roglič, maar daar heb ik niet echt tijd verloren', nuanceert Evenepoel. 'Het was typisch Roglic: volgen en dan driehonderd meter voluit. Ik wilde aanzetten, maar ik slipte even. Maar het was goed.' Van de topfavorieten voor de eindzege staat Evenepoel er ondanks een wisselende week nog het beste voor. Momenteel staat hij vierde op 2.24 minuten van leider Sepp Kuss. 'Het is jammer dat ik die ene slechte dag had, door de naweeën van mijn blessure. Maar verder ging deze eerste week goed. Ik sta goed in het klassement en we gaan met een goed gevoel naar de tijdrit.'

De tijdrit van Valladolid en naar Valladolid staat dinsdag na de rustdag op het programma. De chrono is 25 kilometer lang en geldt als een belangrijke mogelijkheid voor Evenepoel om zijn tegenstanders op achterstand te zetten. Niet voor niets gaf hij voor de negende etappe al aan dat hij verwacht flink wat tijd goed te kunnen maken op leider Kuss.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws