Roglic pakt klein beetje tijd op Evenepoel en grapt: 'Wij wielrenners maken het altijd en overal zwaar' Wielrennen
Wielrennen

Roglic pakt klein beetje tijd op Evenepoel en grapt: 'Wij wielrenners maken het altijd en overal zwaar'

Roglic pakt klein beetje tijd op Evenepoel en grapt: 'Wij wielrenners maken het altijd en overal zwaar'

Primoz Roglic deelde in de negende etappe van de Vuelta a España een tikje uit aan Remco Evenepoel. De Sloveen demarreerde op de slotklim en passeerde voor de Belg het punt van de laatste twee kilometer opgenomen. Roglic pakte twee seconden terug op Evenepoel, waardoor het verschil tussen de twee vijf seconden is in het klassement.

Er valt deze Vuelta voldoende te beleven, zo ook op dag negen. Na een furieuze start brak het peloton door de wind in waaiers. Roglic was attent. 'We gingen all-in vanaf de start. Toen alles weer bij elkaar kwam, dacht ik dat we het wel weer wat rustiger konden doen; iedereen had namelijk aardig wat krachten verspeeld. Maar het ging maar door en door', doet de kopman van Jumbo-Visma bij Eurosport zijn verhaal.

'Ik ben blij dat we gefinisht zijn, niet helemaal tot de top. Het was tricky met de bochten en de modder op de grond', blijkt Roglic tevreden met de beslissing van de organisatie. Ondanks dat niet de hele klim telde voor het klassement, had de Sloveen er zin in. 'Het was een lastige klim, al leek dat aanvankelijk niet zo. Wij wielrenners maken het dan wel zwaar, altijd en overal. Ik had de benen en ging ervoor', die blij is dat er maandag een rustdag is. 'Ik heb het overleefd.'

Roglic en Evenepoel zij aan zij de tweede week in

In het algemeen klassement is het verschil tussen Evenepoel en Roglic inmiddels verwaarloosbaar. De Belg staat nu vierde op 2.24 minuten van leider Sepp Kuss. Roglic komt nu op plek vijf, vijf seconden achter Evenepoel en 2.29 minuten achter z'n ploeggenoot van Jumbo-Visma. De Vuelta wordt na een rustdag op de maandag pas op dinsdag weer hervat met een individuele tijdrit van dik 25 kilometer. Roglic liep vorig jaar nog flinke averij op in deze discipline tegenover Evenepoel, maar zijn de onderlinge verhoudingen dit jaar hetzelfde?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws