Evenepoel strooit met lof richting winnaar Poels: 'Hij verdient deze zege zo erg' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel strooit met lof richting winnaar Poels: 'Hij verdient deze zege zo erg'

Evenepoel strooit met lof richting winnaar Poels: 'Hij verdient deze zege zo erg'

Remco Evenepoel eindigde zaterdag als tweede in de voorlaatste rit van de Vuelta a Espana. De Belgische kopman van Soudal Quick-Step beet in de slotfase zijn tanden stuk op Wout Poels (Bahrain Victorious) en greep zo net naast zijn vierde ritzege van deze Ronde van Spanje.

'Ik ben eigenlijk blij', concludeerde de winnaar van de bergtrui na afloop. 'Ik heb denk ik één foutje gemaakt, of beter gezegd: een misrekening. Ik werd wat verrast doordat Wout zijn spurt zo vroeg inzette, maar ik wist toch nog heel sterk terug te komen. Uiteindelijk lag de finish voor mij net tien meter te vroeg', liet Evenepoel optekenen in zijn flashinterview.

'Ik ging net twee of drie seconden te laat aan en daardoor kwam ik niet meer op Wout zijn wiel, maar hij verdient deze zege zo erg', complimenteert Evenepoel zijn Nederlandse rivaal. 'Met drie ritzeges, drie tweede plaatsen en de bergtrui mag ik mij al tevreden stellen na deze Vuelta.'

Evenepoel trots op ploeggenoten: 'We hebben heel goed gewerkt'

'We hebben de koers in de laatste zestig kilometer in handen genomen', stelt Evenepoel, die drie ploegmaats meehad in de vlucht van de dag. 'Ik zei tegen hen dat wij de controle op ons moesten nemen, omdat we anders vroeg aanvallen tegen ons zouden krijgen. Zodoende legden we het tempo elke beklimming wat hoger en dan zagen we aan het einde wel wat eruit zou komen.'

'Ik wist dat het steil was, maar niet dat de kasseien op die slotklim zo slecht lagen', aldus Evenepoel. 'Op dat gedeelte had ik het moeilijk, maar op eigen tempo wist ik terug te komen. Misschien was het een klein foutje dat ik stopte met rijden doen ik twintig meter kreeg in de vallei. Uiteindelijk was het geen slechte dag, want we hebben heel goed gewerkt', overziet Evenepoel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws