Landa vindt vertrouwen terug: 'Verloor in de Tour mijn vertrouwen in het rijden van een klassement' Wielrennen
Wielrennen

Landa vindt vertrouwen terug: 'Verloor in de Tour mijn vertrouwen in het rijden van een klassement'

Landa vindt vertrouwen terug: 'Verloor in de Tour mijn vertrouwen in het rijden van een klassement'

Waar Wout Poels de voorlaatste etappe van de Vuelta a España won, stelde zijn ploegmaat Mikel Landa een vijfde plaats in het klassement veilig. Het was een opsteker voor de Spanjaard, die het vertrouwen in het rijden van een klassement kwijtraakte in een tegenvallende Tour de France.

'Ik ben tevreden met mijn klassement', kijkt Landa in gesprek met Eurosport terug op een geslaagde koers 'We hebben vandaag ook een rit gewonnen', doelt hij op de fraaie overwinning van Poels. Voor mij zat er vandaag niet meer in, maar ik ben behoorlijk tevreden.'

Landa gaf voorafgaand aan de Ronde van Spanje aan dat hij op ritzeges mikte. 'Het is inderdaad anders gelopen', geeft hij toe. 'Ik heb mijn best gedaan, nadat de Tour niet goed verliep voor mij. Ik verloor daar mijn vertrouwen in het rijden van een klassement. Ik heb die nu teruggevonden. Bovendien ligt de Vuelta mij ook beter, waardoor ik met meer plezier rondreed. Ik was aanvankelijk niet zo goed, maar naarmate de ronde vorderde werd ik steeds beter.'

Landa volgend jaar meesterknecht van Evenepoel

Het kan voor de 33-jarige klimmer wel even duren voordat hij weer een klassement zal rijden in een grote ronde. Na dit seizoen verruilt hij immers Bahrain Victorious voor Soudal-Quick Step. Daar zal hij als meesterknecht fungeren voor Remco Evenepoel in de bergen. Een deelname aan de Ronde van Frankrijk ligt voor volgend jaar voor de hand, daar Evenepoel aast op een debuut in de Franse grote ronde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws