Evenepoel trekt na hoogtestage met Giroploeg richting Catalonië: 'Rit winnen en vechten voor klassement' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel trekt na hoogtestage met Giroploeg richting Catalonië: 'Rit winnen en vechten voor klassement'

Evenepoel trekt na hoogtestage met Giroploeg richting Catalonië: 'Rit winnen en vechten voor klassement'

Soudal-Quick Step heeft de selectie bekend gemaakt voor de Ronde van Catalonië. De Spaanse rittenkoers wordt van 20 tot en met 26 maart verreden en Remco Evenepoel is het grote uithangbord bij The Wolfpack.

De Belgische wereldkampioen begon zijn jaar in de Vuelta a San Juan, waar hij door de Zuid-Amerikanen nog werd weggereden. In de UAE Tour toonde hij al veel betere vorm en won hij het eindklassement. Op Tenerife belegde Evenepoel vervolgens z'n eerste hoogtestage en moet in de Ronde van Catalonië de volgende stap worden gezet richting hoogvorm.

Evenepoel met Giro-ploeg naar Catalonië

Evenepoels grote doel is dit jaar de Giro d'Italia in mei, maar in april betwist hij ook nog de Brabantse Pijl en verdedigt hij z'n titel in Luik-Bastenaken-Luik. De race in Catalonië zal ons een boel meer vertellen over zijn conditie. 'We hebben een solide en ervaren ploeg, die barst van het vertrouwen. Hopelijk wordt het een goede test om te zien waar onze mannen staan na een hoogtestage. Het belangrijkste doel is om een rit te winnen en om te vechten voor het algemeen klassement', aldus ploegleider Klaas Lodewyck.

Evenepoel wordt in Spanje ondersteund door Mattia Cattaneo, Jan Hirt, Fausto Masnada, Pieter Serry, Ilan Van Wilder en Louis Vervaeke. Veel van hen (of misschien wel iedereen) zullen in mei ook de Giro doen met hun kopman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws