Trek-Segafredo peinst over toekomst Tiberi na doodschieten kat: 'Beëindiging contract mogelijkheid' Wielrennen
Wielrennen

Trek-Segafredo peinst over toekomst Tiberi na doodschieten kat: 'Beëindiging contract mogelijkheid'

Trek-Segafredo peinst over toekomst Tiberi na doodschieten kat: 'Beëindiging contract mogelijkheid'

De toekomst van Antonio Tiberi bij Trek-Segafredo hangt aan een zijden draadje, zo schrijft La Gazzetta dello Sport. De 21-jarige Italiaan schoot vorig jaar een kat dood met een luchtbuks en werd daar recent voor veroordeeld met een boete. Zijn ploeg peinst momenteel over wat te doen met de situatie.

De Amerikaanse wielerploeg stelde in een statement al dat het niets wist van het incident uit 2022 en dat Tiberi voor in ieder geval twintig dagen zou worden geschorst. Die schorsing lijkt te worden verlengd, aangezien Tiberi niet van start zal gaan in de Coppi e Bartali op 21 maart. Daar stond hij wel op de voorlopige startlijst.

Wat er verder gaat gebeuren met Tiberi, is de grote vraag. Het klimtalent heeft nog een contract tot het einde van 2024 bij Trek-Segafredo, maar daar liggen naar verluidt meerdere scenario's op tafel. 'Er zijn gesprekken gaande en de mogelijkheid van vroegtijdige beëindiging van het contract ligt op tafel', zo wordt er geschreven.

Tiberi lijkt zich overigens geen zorgen te hoeven maken over zijn toekomst als wielerprof, want volgens La Gazzetta is er voldoende interesse in de renner, mocht hij Trek moeten verlaten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws