Cees Bol moet tegenvallende Cavendish helpen in Milaan-Turijn, Teunissen lead-out voor Girmay Wielrennen
Wielrennen

Cees Bol moet tegenvallende Cavendish helpen in Milaan-Turijn, Teunissen lead-out voor Girmay

Cees Bol moet tegenvallende Cavendish helpen in Milaan-Turijn, Teunissen lead-out voor Girmay

Astana Qazaqstan trekt midweeks met Mark Cavendish als grote kopman naar Milaan-Turijn. De Italiaanse eendagskoers is sinds enkele jaren weer een paradijs voor sprinters en dus wil Astana z'n sprintkopman aan het werk zien. Bij Intermarché-Circus-Wanty is Biniam Girmay de grote troef.

Cavendish is na zijn overgang naar Astana nog niet de spurtbom van 2021 en 2022. Toonde hij bij Quick Step weer z'n beste zelf, bij Astana werd hij alleen een keer derde in een sprint in de UAE Tour. In de Ronde van Oman, in de Emiraten en ook in de Tirreno-Adriatico speelde hij verder geen rol in de sprints.

Dat moet beter en gelukkig voor Cavendish krijgt hij in Milaan-Turijn de hulp van Cees Bol. De Nederlander was er in de Tirreno niet bij en koos voor Parijs-Nice. Hij reed alleen in de UAE Tour samen met Cav. Kan Bol er met zijn lead-out voor zorgen dat Cavendish in Turijn wel meedoet met de besten?

Bij Astana worden verder Yevgeniy Fedorov, Davide Martinelli, Simone Velasco, Alexandr Riabushenko en Gleb Syritsa uitgespeeld. Milaan-Turijn wordt verreden op woensdag en dient als voorbereiding op Milaan-Sanremo, het eerst Monument van het jaar, dat zaterdag wordt verreden.

Teunissen moet Girmay lead-out geven

Ook Intermarché-Circus-Wanty maakte dinsdag z'n selectie bekend. Girmay is daar de spurtbom, aangevoerd door lead-out Mike Teunissen. De twee reden in de Tirreno-Adriatico weer eens samen, maar slaagden er niet in te winnen. Girmay en Teunissen gaan na de Italiaanse eendagskoersen samen naar het klassieke voorjaar in België.

In gesprek met Sporza kondigt sportief manager Aike Visbeek van Intermarché alvast een sterke Girmay aan in Sanremo. 'Na de Trofeo Laigueglia is Biniam naar Eritrea afgereisd. Bij hem thuis is het er zo op ingericht dat hij zijn trainingen daar perfect kan afwerken. Conditioneel is hij in orde. Maar wat is dat waard tegenover een Pogacar op de Cipressa en de Poggio?'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws