Evenepoel triomfeert: 'Geweldig om in de rode trui een bergetappe te winnen' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel triomfeert: 'Geweldig om in de rode trui een bergetappe te winnen'

Evenepoel triomfeert: 'Geweldig om in de rode trui een bergetappe te winnen'

Remco Evenepoel won na een zinderende finale de negentiende etappe van de Vuelta a España. De drager van de rode trui werd in de slotkilometer van de slotklim flink onder druk gezet door Enric Mas, maar de Belg hield het wiel en sprintte de Spanjaard en vluchter Robert Gesink in de laatste meters uit het wiel.

‘Het is een nieuwe mijlpaal in mijn leven’, zegt Evenepoel in het flashinterview over het winnen van een bergetappe in een grote ronde. ‘Het was een zware etappe, met lastige beklimmingen in de finale, ook vroege aanvallen van UAE met Almeida. De koers was dus heel zwaar. We bleven echter kalm, dat heb ik echt geleerd; om altijd kalm te blijven. In de laatste kilometer was het verschil nog vijftien seconden met Robert Gesink, waarna we op driehonderd meter van de finish bij hem kwamen. Ik gjng vervolgens op tweehonderd meter omdat ik wist dat het vrij vlak was. In de winter heb ik veel op sprinten getraind, het heeft zich uitbetaald.’

De ritzege was echter niet het hoofddoel tijdens de etappe. ‘Het doel is altijd om de ontsnapping te laten gaan, want dan zijn de bonificaties weg. Op het eind zei Klaas (Lodewyck, red.) dat Enric en ik weg waren. Toen maakte ik de klik om ook voor de rit te gaan. Om in de rode trui een bergrit te winnen, is geweldig. Enric is echt fair play; we werkten samen om voor de rit te gaan, maar het werd een sprint’, doelt Evenepoel op een voordeel voor hem.

‘Het was een sterke race van de ploeg. Het ging perfect, dit is de meest perfecte dag ooit!’, bedankt Evenepoel ook zijn ploegmaten. Voor de rest van de Vuelta heeft Evenepoel vertrouwen. ‘Er komt nog een zware rit (zaterdag, red.). Ze zullen me zeker aanvallen. Misschien is het nu wel makkelijker om te controleren. Mijn benen voelen namelijk nu heel erg goed.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws