Mas rolt rode loper uit voor Evenepoel en grijpt Gesink in laatste meters: 'Spijtig voor hem' Wielrennen
Wielrennen

Mas rolt rode loper uit voor Evenepoel en grijpt Gesink in laatste meters: 'Spijtig voor hem'

Mas rolt rode loper uit voor Evenepoel en grijpt Gesink in laatste meters: 'Spijtig voor hem'

Enric Mas probeerde meerdere keren Remco Evenepoel te kraken in etappe 18, maar slaagde daar niet in. In zijn poging de rode truidrager te lossen greep Mas eenzame vluchter Robert Gesink vlak voor de meet, en moest uiteindelijk de zege laten aan Evenepoel.

'Het was eigenlijk niet echt een klim voor mij, dus ik ben zeer positief over vandaag. Twee maanden geleden was ik niet zo goed op hetzelfde soort terrein in de Tour, en nu wel. Ik kan nog grootse dingen laten zien in de rit van zaterdag', doelt de Spanjaard op de rit naar de Puerto de Navacerrada. De twintigste etappe lijkt de enige kans te zijn voor de klassementsmannen om nog op te schuiven in de rangschikking.

Mas werd geïnterviewd door oud-winnaar Alberto Contador van Eurosport, en haalde inspiratie uit de strijdlust van zijn landgenoot in eerdere edities. 'Ik weet nog dat jij ook elke dag aanviel in 2017. Dat doe ik nu ook. Op het einde kon ik misschien nog winnen. Ik moest het ook proberen, want mijn team heeft de hele dag hard gewerkt.'

Mas heeft medelijden met Gesink

De demarrages van Mas zorgde ervoor dat Robert Gesink in het zicht van de haven strandde. De 36-jarige Varssevelder rekende knap af met sterke medevluchters als Thibaut Pinot, Richard Carapaz en Sergio Higuita, en leek lange tijd goeie papieren te hebben voor de dagzege. 'Ik vind het spijtig voor Gesink, maar moet Evenepoel ook feliciteren, hij is erg sterk', zegt Mas.

Onderweg waren Evenepoel en Mas wat aan het overleggen. 'We praatten over de etappe, en of we misschien konden samenwerken. Maar onze teams hadden al veel gewerkt. Ik zal alles blijven proberen, tot in Madrid. Ik hoop een etappe te winnen, en misschien nog het klassement.' Door de zege van Evenepoel volgt Mas nu op 2.07 minuten in het klassement achter de Belg.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws