Evenepoel wil vooral plezier maken tijdens de Giro: 'Spelen zijn hoofddoel' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel wil vooral plezier maken tijdens de Giro: 'Spelen zijn hoofddoel'

Evenepoel wil vooral plezier maken tijdens de Giro: 'Spelen zijn hoofddoel'

João Almeida kijkt enorm uit naar de samenwerking met Remco Evenepoel in de Giro d'Italia. De twee starten dit jaar als de uithangborden van het Belgische team en hopen mooie dingen te laten zien. 'Als we kunnen, delen we de roze trui', voegt Evenepoel lachend toe.

Plezier is het allerbelangrijkste tijdens de komende Italiaanse grote ronde, zo laat de jonge Belg meermaals weten aan de aanwezige pers, waaronder In de Leiderstrui. 'Tien maanden zonder wedstrijden maakt je niet vrolijk. Je wordt er bijna depressief van, als ik dat zo mag noemen. Ik ben dus erg blij om weer te kunnen koersen', legt hij vol verwachting uit. 'Ik heb het koersgevoel veel te lang gemist.'

Over de exacte staat van zijn vorm wil Evenepoel weinig uitweiden. Naar zijn idee valt er onmogelijk 'voor honderd procent' voor te bereiden op een grote ronde zonder wedstrijden: 'Maar dat is het risico dat we genomen hebben. Mijn doel is om me goed te voelen in het peloton en het naar mijn zin te hebben. De Olympische Spelen blijven mijn hoofddoel. Deze wedstrijd past daarbij in de voorbereiding.'

Almeida en Evenepoel gunnen elkaar het roze

Hoewel de laatste opmerking doet vermoeden dat Evenepoel straks niet met het roze in Milaan om zijn schouders staat, zaait zijn ploegmaat Almeida kort daarna toch weer wat verwarring, al is het ook met een lach. Beide heren noemen elkaars naam als het gaat om wie er de meeste kans maakt op de eindwinst van de Giro, al is het ook met een lach. 'Als we kunnen, delen we de roze trui', voegt Evenepoel toe.

Almeida heeft ook serieuzere woorden over zijn ploeggenoot te vertellen, al zal de wielervolger daar weinig wijzer van worden. 'Remco is een sterke ploegmaat en ik ben blij dat ik met hem kan koersen. Ik kijk ernaar uit om met hem mooie dingen te laten zien', geeft hij hem enkele lovende woorden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws