Evenepoel zag zich geïsoleerd in groep der favorieten: 'Dat had ik wat onderschat' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel zag zich geïsoleerd in groep der favorieten: 'Dat had ik wat onderschat'

Evenepoel zag zich geïsoleerd in groep der favorieten: 'Dat had ik wat onderschat'

De mannen van Remco Evenepoel hadden een flinke werkdag in de Giro d’Italia. Zo hield Soudal-Quick Step na een zware openingsfase het verschil met de kopgroep opvallend klein, waarna Evenepoel op de laatste klim geïsoleerd kwam te zitten. De Belg verloor zijn roze trui aan Andreas Leknessund.

Het verliezen van de roze trui was geen ramp voor Evenepoel. Over het (tijdelijk) afstaan van de trui om de vele plichtplegingen na de etappes te ontlopen, werd voorafgaand aan de etappe al hardop over gepraat. Opmerkelijker was dat zijn ploeg veel energie in de etappe stak en op de laatste klim niet thuis gaf.

‘Het was dan ook een superzware dag’, nuanceert Evenepoel tegenover Het Laatste Nieuws de afwezigheid van zijn ploegmaats op een cruciaal moment. ‘Zolang ik voorin blijf, is het goed. Na twee uur koers hadden we ongeveer 44,5 kilometer per uur gemiddeld. Het was een superlastige openingsfase, dat had ik wat onderschat.’

Evenepoel: 'Ben heel content met het gevoel'

Evenepoel kwam uiteindelijk als negentiende over de finish en staat in het algemeen klassement nu tweede op 28 seconden van Leknessund. Dat Evenepoel het roze kwijt is, ziet hij als een positieve uitkomst. ‘Daar ben ik niet rouwig om. Ik volg op circa twintig seconden (28 seconden, red.) en sta tweede in de stand. Dat is nog altijd een goede plek. Het was de bedoeling om de trui weg te geven, zeker met oog op morgen en overmorgen.’ De etappes van woensdag en donderdag lijken op voorhand nieuwe kansen voor de sprinters.

Waar de ploeg van Evenepoel het wat liet afweten, gold dat niet voor de benen van de Belg. ‘Het gevoel zat heel goed. Het was een superlastige wedstrijd. Maar het voelde niet lastig aan toen INEOS op kop begon te rijden. Ik ben heel content met het gevoel. De ploeg heeft het goed opgelost. Blij dat we deze dag in hectische omstandigheden goed zijn doorgekomen.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws