Leknessund laat de tranen vloeien na veroveren roze trui: 'Zal voor altijd in mijn geheugen blijven' Wielrennen
Wielrennen

Leknessund laat de tranen vloeien na veroveren roze trui: 'Zal voor altijd in mijn geheugen blijven'

Leknessund laat de tranen vloeien na veroveren roze trui: 'Zal voor altijd in mijn geheugen blijven'

Andreas Leknessund is de nieuwe drager van de roze trui in de Giro d’Italia. De Noor van DSM zat mee in de ontsnapping en hield uiteindelijk voldoende voorsprong over om Remco Evenepoel te passeren in het klassement. De ritzege moest Leknessund laten aan Aureline Paret-Peintre.

Voorafgaand aan de Giro liet Leknessund al weten dat hij zich ging richten op etappes. Bij de eerste mogelijkheid toonde de allrounder zich direct. In de furieuze openingsfase was hij veelvuldig actief. Zijn werklust werd uiteindelijk beloond met een plek in de zevenkoppige kopgroep.

Vervolgens voerde Leknessund de forcing op de laatste lastige klim. Waar hij even iedereen gelost leek te hebben, keerde Paret-Peintre toch nog terug. In de sprint was de Fransman een stuk sterker. ‘Ik ging even all-in, maar uiteindelijk keerde hij nog terug’, vertelt Leknessund in het flashinterview.

Leknessund: 'Het is iets waar je van droomt'

Het plan was aanvankelijk om voor de ritzege te gaan, maar in mijn achterhoofd wist ik ook dat de roze trui mogelijk zou zijn’, legt Leknessund uit. De Noor slaagde in het overnemen van de roze trui, wat na de finish tot veel emotie bij hem leidde. ‘Om die dan ook echt te pakken, is ongelooflijk.’

Later op de persconferentie benadrukte Leknessund nogmaals hoe speciaal het is om als renner het roze te mogen dragen. ‘Als wielrenner is de maglia rosa iets waar je van droomt. Het zal voor de rest van mijn leven in mijn geheugen blijven.’’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws