Soudal-Quick Step over geïsoleerde Evenepoel: 'We lieten de jongens korte beurten doen' Wielrennen
Wielrennen

Soudal-Quick Step over geïsoleerde Evenepoel: 'We lieten de jongens korte beurten doen'

Soudal-Quick Step over geïsoleerde Evenepoel: 'We lieten de jongens korte beurten doen'

Het wekte geen vertrouwen: de afwezigheid van de ploegmaats van Remco Evenepoel in de finale van de vierde etappe in de Giro d’Italia. Klimmers Ilan Van Wilder, Jan Hirt en Louis Vervaeke konden niet mee op de laatste klim. Volgens Soudal-Quick Step-ploegleider Klaas Lodewyck is het geen reden tot zorg.

‘Dat komt ook door de start. Het ging op en af. We wisten de start te controleren, maar uiteindelijk zagen we wel dat er weinig ging gebeuren. We hebben de jongens dan ook korte beurten laten doen, om dan op kant te gaan. Ze kwamen daarna rustig binnen. We maken ons alleszins geen zorgen’, vertelt Lodewyck aan VTM.

Waar je mogelijk wat bezorgdheid over het presteren van de ploeg had verwacht, is Lodewyck juist zeer tevreden over hoe de etappe is verlopen. Dat zit hem vooral in het afstaan van de roze trui, die Evenepoel afstond aan Andreas Leknessund. ‘Er moest iemand in de kopgroep zitten die zowel de roze als witte trui kon overnemen. Andreas Leknessund was dan ook de perfecte man.’

Lodewyck ziet de voordelen van geen roze en wit

Nu hoeft Remco ook niet meer naar het podium om de witte trui op te halen. We slaan twee vliegen in één klap. Het scheelt toch zo’n anderhalve dag aan rust als je niet dagelijks twee uur kwijt bent aan plichtplegingen’, legt Lodewyck de positieve gevolgen van het verliezen van de truien uit. Evenepoel staat na de vierde etappe tweede in het klassement op 28 seconden van Leknessund.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws