Ex-renner waarschuwt voor valpartijen in Napels: 'Klassementsmannen gaan tijd verliezen' Wielrennen
Wielrennen

De Giro trekt zaterdag naar Napels, wat bij onder meer Davide Formolo al warme gevoelens opriep. Dat is echter niet bij iedereen het geval: ex-renner Rory Sutherland waarschuwt voor valpartijen in de stad.

'Net een kijkje genomen naar de etappe van vandaag in de Giro d'Italia', begint Sutherland op Twitter. 'Hallo Napels, met je kuilen in de weg en asfalt als ijs. Mijn herinneringen aan de eerste etappe van de Giro in 2013: chaos', vervolgt de Australiër, die reed voor onder meer Movistar, Savo-Tinkoff, UAE-Team Emirates en Israel Start-Up Nation.

In 2013 begon de Giro in Napels, wat tot 2022 meteen de laatste keer was dat de plek werd aangedaan. Destijds werd het peloton opgeschrikt door vele valpartijen, waar Sutherland dus nog altijd geen al te beste herinneringen aan heeft. Destijds won Mark Cavendish. Onderin de pagina vind je een video met de 'hoogtepunten' van die dag, met veel crashes.

De Australiër verwacht opnieuw valpartijen deze zaterdag. 'Ik denk dat er gevallen gaat worden, mensen gaan wegglijden op het asfalt en verwacht tijdsverlies voor sommige ongelukkige klassementsmannen.'

De Nederlander Koen de Kort, momenteel commentator bij Eurosport, valt Sutherland bij. 'Ik herinner me dat ook nog. Hopelijk valt die chaos niet ten deel aan de renners die nu koersen!'