Buitenlandse sportkranten genieten van 'herrezen' Dumoulin en Bouwman: 'Oogverblindende terugkeer' Wielrennen
Wielrennen

Buitenlandse sportkranten genieten van 'herrezen' Dumoulin en Bouwman: 'Oogverblindende terugkeer'

Buitenlandse sportkranten genieten van 'herrezen' Dumoulin en Bouwman: 'Oogverblindende terugkeer'

In Nederland werd de aandacht nog netjes verdeeld over Koen Bouwman en Tom Dumoulin, buiten de landsgrenzen zagen vooral het volgende gegeven: de Giro-winnaar van 2017 is back in the game, zo luidt de strekking in de zaterdagedities van gerenommeerde sportkranten als L'Equipe en La Gazzetta dello Sport.

De Fransen zagen een actieve Dumoulin. 'De strijd in de kopgroep kwam in de laatste dertig kilometer echt tot leven. Het peloton kon de koplopers nooit bedreigen, waar Dumoulin probeerde enkele tegenstanders weg te vagen', omschrijven ze de aanvallen van de Nederlander op de laatste beklimmingen. 'Dumoulin versnelde drie keer in korte tijd, waardoor Davide Villella en Diego Camargo uit de race voor de ritzege werden geslagen. Bij de derde aanval werd ook Bouwman nog bijna gedropt, maar een oogverblindende terugkeer stelde hem in staat om als eerste aan te komen in Potenza.'

La Gazzetta dello Sport: 'Tom lijkt herrezen'

In Italië lopen ze - begrijpelijk - weg met Dumoulin en dat is ook terug te zien aan de teksten in La Gazzetta dello Sport. 'Het belangrijkste nieuws uit de zevende aflevering van deze Giro d'Italia, is dat Dumoulin terug is', stelt de roze sportkrant. 'De foto's van een dolgelukkige Dumoulin naast Bouwman zeggen genoeg, na een zwarte dag op de Etna. Het gevoel van een herontdekte Dumoulin blijft hangen, Tom lijkt herrezen', is de conclusie die de schrijvers stellen. Ze schrijven Dumoulin zelfs niet af voor het algemeen klassement, al spreekt de Limburger dat zelf volledig tegen.

AS en Marca hadden vooral oog voor de roze trui van hun Juan Pedro López, die nog even in gevaar kwam door Bouwman. 'Ze hadden de opties om het kostbare kledingstuk van Juanpe te stelen, maar INEOS Grenadiers zorgde op veertig kilometer van de finish voor een keerpunt. Vooraan liet Jumbo-Visma de numerieke factor tellen, met een werkende Dumoulin en Bouwman die het afmaakte',


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws