Ex-Tourwinnaar Bradley Wiggins heeft geen dak meer boven zijn hoofd: 'Het is heel triest' Wielrennen
Wielrennen

Ex-Tourwinnaar Bradley Wiggins heeft geen dak meer boven zijn hoofd: 'Het is heel triest'

Ex-Tourwinnaar Bradley Wiggins heeft geen dak meer boven zijn hoofd: 'Het is heel triest'

Het gaat niet goed met Bradley Wiggins, de Britse ex-wielrenner die in 2012 de Tour de France wist te winnen. De in België geboren Wiggins is zijn gehele vermogen kwijtgespeeld door tal van verkeerde beslissingen en is op die manier failliet, waardoor schuldeisers beslag hebben gelegd op zijn bezittingen. Hij zou nu doen aan couchsurfen bij bekenden, daar hij geen vast verblijfadres meer heeft.

Wiggins heeft sowieso al een roerig leven achter het rug. Zijn vader liet hem en zijn moeder achter, waarna hij de nodige schade opliep door de gedragingen van zijn stiefvader en één van zijn wielercoaches. Wielrennen bleek uiteindelijk een uitlaatklep voor Wiggins, die er nog verdomd goed in bleek ook: allereerst op de baan, later ook op de weg.

Bij Sky ontwikkelde hij zich maniakaal tot ronderenner, wat uiteindelijk de Tour de France-zege opleverde in 2012. Enkele weken later schreef hij in eigen land ook nog eens de olympische tijdrit op zijn naam, twee jaar later mocht er ook een vinkje achter het WK tijdrijden. In zijn laatste jaar wenste Wiggins zich nog te focussen op Parijs-Roubaix, maar die missie mislukte.

Medio 2016 reed hij zijn laatste wielerkilometers als professional, waarna Wiggins in het zwarte gat belandde. Als wielrenner - en Britse god, met Sir als gekregen titel - had hij het nodige geld verdiend, maar dat verdween na zijn loopbaan even snel in allerlei andere zaken. Hij roeide nog even en was ook vermakelijk als presentator op de motor voor Eurosport, maar ondertussen dreef hij verder af.

Lees verder onder de foto.

Ex-Tourwinnaar Bradley Wiggins heeft geen dak meer boven zijn hoofd: 'Het is heel triest'

Wiggins financieel aan de grond na leven waarin van alles gebeurde

Na zijn loopbaan kwam hij naar voren met enkele bekentenissen. Zo verklaarde hij dat hij leed aan het imposter syndroom, wat inhoudt dat je niet kunt genieten van de prestaties die je levert en die kleineert. Ook bekende hij dat hij in zijn jeugd geslagen werd door zijn stiefvader, nadat zijn in 2008 overleden vader hem al verliet, en dat hij op 13-jarige leeftijd seksueel misbruikt werd.

Al die zaken werkten door op de gemoedstoestand van de Brit. De laatste jaren en maanden gingen er al vaker verhalen rond dat Wiggins het financieel niet meer allemaal goed voor mekaar had, wat uiteindelijk leidde tot een faillissement. Nu zou er beslag gelegd zijn op zijn huizen, investeringen en tal van andere zaken. Het is niet bekend of ook zaken als zijn gele truien, olympische medailles en andere verdiensten uit zijn loopbaan verkocht worden.

Zijn advocaat, Alan Sellers, schetste in The Daily Mail de situatie van Wiggo. 'Het is een puinhoop. Hij is alles, maar dan ook alles kwijt. Zijn huis, zijn andere woning op Mallorca, zijn spaargeld en zijn investeringen... Hij heeft geen stuiver meer. Het is heel triest. Ik weet niet waar hij afgelopen nacht heeft geslapen en ik weet niet waar hij vannacht of morgen zal slapen. Hij heeft geen vast adres.'

Wiggins heeft op zijn beurt enkele schuldeisers aangeklaagd en hoopt op die manier deels uit de problemen te komen, terwijl ook de wielerliefde hem er weer bovenop moet helpen. In de komende Tour de France zou hij weer werk hebben, om op die manier de weg naar boven in te zetten...

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws