Explosieve Thibau Nys na zijn eerste zege als prof: 'Ik was dit jaar vaak dichtbij, het voelt als een grote opluchting' Wielrennen
Wielrennen

Explosieve Thibau Nys na zijn eerste zege als prof: 'Ik was dit jaar vaak dichtbij, het voelt als een grote opluchting'

Explosieve Thibau Nys na zijn eerste zege als prof: 'Ik was dit jaar vaak dichtbij, het voelt als een grote opluchting'

De eerste profoverwinning voor de jonge Thibau Nys is binnen. De Vlaming van Trek-Segafredo zegevierde in de tweede etappe van de Tour of Norway, door met een machtige spurt de tegenstand op lengtes te rijden. Met nog een etappe te gaan staat Nys op plek drie in het algemene klassement.

'Het voelt als een grote opluchting', kijkt Nys terug op zijn overwinning in een persbericht van zijn ploeg. 'Ik ben zo blij dat ik eindelijk de overwinning heb behaald. Ik was dit jaar vaak dichtbij. Het team heeft fantastisch werk geleverd om me vooraan te krijgen en in positie te houden, en iedereen bij elkaar te houden. Jasper Stuyven deed een geweldige lead-out om me vooraan te plaatsen en ik wist dat mijn finish in de laatste bocht lag, daar moest ik bij de eerste drie zijn. Ik voelde toen ik accelereerde dat niemand dichtbij kon komen.'

Podiumplaats in Tour of Norway voor Thibau Nys 

En dat gebeurde ook. Niemand kon ook maar het wiel houden van het 20-jarige talent. 'Ik wist dat als ik de bocht om kwam, ik meteen alles moest geven en een gaatje moest proberen te slaan, want ik ben behoorlijk explosief op een finish als deze. Toen kon ik een beetje ontploffen op de laatste 50 meter omdat het gat groot genoeg was', analyseerde Nys zijn finish.

In het klassement is ook alles nog mogelijk voor de Belg. Nys staat door de bonificatieseconden op 23 seconden achterstand van leider Ben Tulett. 'Ik denk dat het morgen moeilijk gaat worden om het eindklassement te winnen, maar we gaan het proberen. De afgelopen dagen zijn al perfect geweest dus we gaan er gewoon een mooi einde van proberen te maken en ook proberen voor het podium te gaan. Ik hoop dat ik zo kan blijven rijden, want ik voel me geweldig en super gelukkig in het team. Ik heb momenteel een goed leven', sluit de zoon van Sven af.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws