Favorieten etappe 3 Ronde van Noorwegen 2023 | Giro-blues? Niet getreurd, want Scandinavië is er nog! Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 3 Ronde van Noorwegen 2023 | Giro-blues? Niet getreurd, want Scandinavië is er nog!

Favorieten etappe 3 Ronde van Noorwegen 2023 | Giro-blues? Niet getreurd, want Scandinavië is er nog!

Na een eerste rit op dag drie in Stavanger is het ook op de slotrit van de Ronde van Noorwegen tijd voor een etappe in de Noorse schaatsstad. In de Leiderstrui vertelt je er het een en ander over!

Parcours etappe 3 Ronde van Noorwegen 2023

Favorieten etappe 3 Ronde van Noorwegen 2023 | Giro-blues? Niet getreurd, want Scandinavië is er nog!

De slotdag wordt afgewerkt rondom de plaats Stavanger, waar tweemaal een plaatselijke ronde afgewerkt moet worden. De Grisabakken-klim (zeshonderd meter aan 8,2 procent) staat hierin centraal. Ondanks de Grisabakken werd het vorig jaar gewoon een massasprint. Daarin sloeg Alexander Kristoff toe, die zo op de valreep nog een etappe won in zijn thuisronde. De overwinning was voor Kristoff extra bijzonder omdat het in zijn woonplaats en geboorteplaats was.

Ook maandag staat deze Grisabakken weer driemaal op de rol, waarna de coureurs nog zeven kilometers moeten afwerken richting de finish in de schaatsstad. De afgelopen twee jaar wonnen Matthew Walls en Alexander Kristoff hier dus in een spurt, dus die Grisabakken is lang niet altijd cruciaal.

De klim naar Grisabakken.

Tijden
Start: 13.40 uur
Finish: 18.00 uur

Weer etappe 3 Ronde van Noorwegen 2023

Was het zondag nog goed weer in Stavanger, maandag zal dit niet het geval zijn. In de Noorse stad zal het 11 graden Celsius zijn, bij windvlagen van 24 kilometer per uur vanuit de zee en ook wat regen.

Favorieten etappe 3 Ronde van Noorwegen 2023

We betwijfelen ten zeerste of de Grisabakken dit maal wel voor brokken kan zorgen, dus zoeken het in eerste instantie bij de pure sprinters. Van het gilde rappe mannen dat naar Noorwegen gereisd is lijkt Jordi Meeus (BORA-hansgrohe) op het moment over de beste benen te beschikken. De Belg beschikt daarnaast over een goede lead-out.

Alexander Kristoff zal echter op herhaling hopen in 'zijn' Stavanger. De sterke beer van Uno-X lijkt momenteel nog niet de beste benen te hebben, maar dat kan bij Kristoff traditiegetrouw zomaar omslaan. Ook Rasmus Tiller heeft snelle benen.

Favorieten etappe 3 Ronde van Noorwegen 2023 | Giro-blues? Niet getreurd, want Scandinavië is er nog!

Bij Intermarché-Circus-Wanty kunnen ze met ritwinnaar Mike Teunissen en de snelle Est Madis Mikhels op twee paarden wedden, terwijl Trek-Segafredo met de drie Belgen Jasper Stuyven. Thibau Nys en Edward Theuns zelfs drie pionnen heeft. Alpecin-Deceuninck doet het dan weer met Axel Laurance en Robbe Ghys, al mag je Dries De Bondt op een circuit ook nooit uitvlakken.

Marijn van den Berg is de centrale figuur bij EF Education-EasyPost, terwijl Tobias Lund Andersen de gewezen man moet zijn namens Team DSM. Jumbo-Visma rekent in een sprint vermoedelijk op Tim of Mick van Dijke.

Mocht het alsnog tot een aanvallende koers komen, dan nemen we Magnus Sheffeld (INEOS Grenadiers), Alexander Kamp (Tudor), Alessandro Fedeli (Q36.5) en Rune Herregodts (Intermarché-Circus-Wanty) mee.

Favorieten etappe 3 Ronde van Noorwegen 2023, volgens In de Leiderstrui

Topfavorieten: Jordi Meeus (BORA-hansgrohe) en Alexander Kristoff (Uno-X)
Outsiders: Mike Teunissen (Intermarché-Circus-Wanty), Marijn van den Berg (EF Education-EasyPost) en Axel Laurance (Alpecin-Deceuninck)
Longshots: Jasper Stuyven, Thibau Nys (beiden Trek-Segafredo), Alexander Kamp (Tudor), Madis Mikhels (Intermarché-Circus-Wanty) en Dries De Bondt (Alpecin-Deceuninck)

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Bij Bet365 ontvang je een welkomstbonus van 100 euro, bij Jacks een welkomstbonus van 50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Zoek je meer interessante wedtips? Bezoek dan Sportbookies.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws