Fabio Jakobsen hekelt bocht in laatste 300 meter bij sprintzege, maar is blij met vorm richting NK en Tour Wielrennen
Wielrennen

Fabio Jakobsen hekelt bocht in laatste 300 meter bij sprintzege, maar is blij met vorm richting NK en Tour

Fabio Jakobsen hekelt bocht in laatste 300 meter bij sprintzege, maar is blij met vorm richting NK en Tour

Fabio Jakobsen besloot de Baloise Belgium Tour met een tweede sprintzege. De Nederlander rekende in een direct duel af met concurrent in de Toursprints Jasper Philipsen. Jakobsen vierde de overwinning sereen en stak een vinger omhoog ter ere van de recent overleden Gino Mäder.

'Deze is voor Gino', staat Jakobsen in het flashinterview eerst stil bij het tragische overlijden van de Zwitser. 'We zullen hem allemaal missen. Het was voor niemand makkelijk de afgelopen dagen, maar vooral niet voor zijn familie en vrienden en iedereen die hem mist.'

'Wielrennen is echter ook ons werk', vervolgt Jakobsen, die dan kritisch is over de aankomst. 'En dan gaan we vandaag op een bocht af, waar ik het niet helemaal mee eens ben. Een bocht op driehonderd meter van de finish is vragen om problemen. Ik denk dat Philipsen daar bijna viel. Er kwamen ook veel jongens onderdoor. Ik denk dat er geen bochten moeten zijn in de laatste vijfhonderd meter, maar dat is iets voor de safe-commissie denk ik.'

De twee zeges in België geven Jakobsen vertrouwen voor de Tour de France. 'Jazeker, de benen zijn goed en worden beter en beter. Vanaf nu is het gezond en heel blijven en dan 1 juli beginnen in Bilbao en dan drie weken door Frankrijk. Maar eerst nog het NK. Ik denk dat dat Mathieu (Van der Poel, red.) daar favoriet is', geeft Jakobsen een allesbehalve verrassende tip.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws