Favorieten en starttijden tijdrit etappe 7 Tour de France 2024 | Vingegaard, Evenepoel en Pogacar aan grote klok Wielrennen
Wielrennen

Favorieten en starttijden tijdrit etappe 7 Tour de France 2024 | Vingegaard, Evenepoel en Pogacar aan grote klok

Favorieten en starttijden tijdrit etappe 7 Tour de France 2024 | Vingegaard, Evenepoel en Pogacar aan grote klok

De eerste vrijdagetappe van de Tour de France 2024 staat alweer op het programma, en niet zomaar eentje: we krijgen namelijk de eerste individuele tijdrit voor de kiezen. 25 kilometer lang, dus een dag waarop de klassementsmannen ook weer scherp moeten zijn. In de Leiderstrui brengt je op de hoogte van de ditjes en datjes!

Parcours etappe 7 Tour de France 2024

etappe 7 tdf

De individuele tijdrit loopt van Nuits-Saint-Georges naar Gevrey-Chambertin, voor het overgrote deel in noordelijke richting. Grofweg kunnen we de individuele beproeving opdelen in drie delen, te beginnen in startplek Nuits-Saint-Georges. Vanaf daar is het 8,5 kilometer beuken tot meetpunt één, in Messanges.

Vanuit die plaats begint de weg lichtjes omhoog te lopen, met als zwaartepunt de Côte de Curtil-Vergy (1.6km aan 6.1%). Vanaf de top van die beklimming loopt het nog enkele kilometers vies door tot in Curley, waar tussenpunt twee opgesteld zal staan.

Vervolgens krijgen de coureurs een afdaling van vijf kilometer tot aan het derde punt in Morey-Saint-Danes, waarna het nog vijf kilometer fors beuken is tot aan aankomstplaats Gevrey-Chambertin. In de slotkilometer dient men de focus er nog bij te houden, daar er nog enkele bochten ingeschat moeten worden.

Favorieten en starttijden tijdrit etappe 7 Tour de France 2024 | Vingegaard, Evenepoel en Pogacar aan grote klok

Starttijden tijdrit etappe 7 Tour de France 2024 

13.05 uur Mark Cavendish (eerste)
13.07 uur Bram Welten
13.08 uur Cees Bol
13.09 uur Fabio Jakobsen
13.14 uur Nils Eekhoff

13.20 uur Elmar Reinders
13.22 uur Dylan Groenewegen
13.37 uur Marijn van den Berg

13.38 uur Yves Lampaert
13.51 uur Danny van Poppel

14.02 uur Stefan Bissegger
14.24.30 uur Oier Lazkano
14.39 uur Kévin Vauquelin
14.41 uur Mike Teunissen
14.47 uur Mathieu van der Poe
l

14.50 uur Bart Lemmen
14.53 uur Wout Poels

15.27.30 uur Wout van Aert
15.30.30 uur Alberto Bettiol
15.45.30 uur Frank van den Broek

15.54.30 uur Wilco Kelderman
16.14 uur Geraint Thomas
16.26 uur Derek Gee
16.27.30 uur Simon Yates
16.29 uur Enric Mas

16.30.30 uur Jai Hindley
16.32 uur Pello Bilbao
16.33.30 uur Guillaume Martin
16.35 uur Santiago Buitrago
16.36.30 uur Aleksandr Vlasov

16.38 uur Adam Yates
16.39.30 uur Felix Gall
16.41 uur Matteo Jorgenson
16.42.30 uur Egan Bernal
16.44 uur Giulio Ciccone

16.46 uur Joao Almeida
16.48 uur Mikel Landa
16.50 uur Carlos Rodriguez
16.52 uur Primoz Roglic
16.54 uur Juan Ayuso

16.56 uur Jonas Vingegaard
16.58 uur Remco Evenepoel
17.00 uur Tadej Pogacar

Weer etappe 7 Tour de France 2024

26 graden Celsius, amper kans op neerslag en voor het overgrote deel wind in de rug: veel invloed op het verloop van deze chrono lijkten de meteorologische omstandigheden niet te hebben.

Favorieten etappe 7 Tour de France 2024

Als er één man is die vrijdag met het mes tussen de tanden aan de start zal staan van deze tijdrit, dan is het Remco Evenepoel van Soudal Quick-Step wel. De wereldkampioen tijdrijden is erop gebrand om succes te boeken in zijn eerste Tour de France en in welke rit kan dat nu beter dan deze chrono, in zijn regenboogtrui? Op terugweg van zijn hoogtestage passeerde hij alvast op het parcours voor een verkenning, dus de omloop kent geen geheimen meer.

Evenepoels grote concurrent laat zich mogelijk niet raden, daar deze chrono er ook eentje is die Tadej Pogacar van UAE-Team Emirates goed moet liggen. De Sloveen beschikt op het vlakke wellicht niet over de meest indrukwekkende vermogens, maar bergop - wat ook in deze tijdrit voorkomt - staat hij altijd zijn mannetje.

Ook de andere zeven mannen bij UAE-Team Emirates kunnen goed tegen de klok rijden, maar we verwachten vooral nog wat van de twee jongens die net als Pogacar goed staan in het klassement: Juan Ayuso en Joao Almeida. Beide heren wonnen recent grote tijdritten en zouden dus zomaar opnieuw dicht kunnen zijn bij een etappezege.

juan ayuso

Dan de heren van Visma | Lease a Bike, die na hun blessures mogelijk toch wat hebben moeten inleveren tegen de klok. Jonas Vingegaard, vorig jaar nog indrukwekkend in de chrono richting Combloux, heeft volgens de ploeg niet de geplande tijdrittrainingen kunnen afwerken, terwijl Wout van Aert dit als een zeer interessante test case zal zien richting de Spelen. En dan is er nog Matteo Jorgenson, die in het Critérium du Dauphiné vierde werd.

Tweede daar was Primoz Roglic, die er dit jaar in de Ronde van het Baskenland als enige in slaagde om Evenepoel te kloppen in een tijdrit. Hem plaatsen, zoals bij elke tijdrit, ook weer tot de goede kanshebbers op een goede notering. Het zal ook moeten, want Roglic heeft al tijd goed te maken.

Voor het overige is het wellicht koffiedik kijken, met een verrassinkje hier en daar. Wat doen de gevallen Mads Pedersen (Lidl-Trek) en op een goede dag ook Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck), wetende dat ze dit weekend twee ritten krijgen die hen op het lijf geschreven zijn? Kunnen de Zwitserse hardrijders Stefan Küng (Groupama-FDJ) en Stefan Bissegger (EF) nog wat?

Van de klassementsrenners wijzen we verder Pello Bilbao (Bahrain Victorious) aan, die aangaf specifiek aan zijn tijdrit gewerkt te hebben. Alberto Bettiol (EF Education-EasyPost), Bruno Armirail (Decathlon AG2R), Oier Lazkano (Movistar), Kévin Vauquelin (Arkéa - B&B Hotels) en Derek Gee (Israel-Premier Tech) willen we dan weer tot long shots benoemen, op basis van hun prestaties in recente vergelijkbare tijdritten.

Favorieten etappe 7 Tour de France 2024, volgens In de Leiderstrui

Topfavoriet: Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) en Tadej Pogacar (UAE-Team Emirates)
Outsiders: Primoz Roglic (BORA-hansgrohe), Wout van Aert (Visma | Lease a Bike), Joao Almeida en Juan Ayuso (UAE-Team Emirates)
Long shots: Jonas Vingegaard, Matteo Jorgenson (Visma | Lease a Bike), Stefan Küng (Groupama-FDJ), Pello Bilbao (Bahrain Victorious), Alberto Bettiol (EF Education-EasyPost), Bruno Armirail (Decathlon AG2R), Oier Lazkano (Movistar) en Derek Gee (Israel-Premier Tech)

Poll

Wie wint de tijdrit in de Tour?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws