Favorieten etappe 2 Renewi Tour 2023 | Jonge (s)Tarling komt kwaliteiten etaleren in Sluis Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 2 Renewi Tour 2023 | Jonge (s)Tarling komt kwaliteiten etaleren in Sluis

Favorieten etappe 2 Renewi Tour 2023 | Jonge (s)Tarling komt kwaliteiten etaleren in Sluis

Na de openingsrit van Blankenberg naar Ardooie trekt het Renewi Tour-peloton op dag twee de grens over, al blijft het wel in de buurt van de kust. In het Nederlandse Sluis staat namelijk een tijdrit van dertien kilometer op het programma, waar In de Leiderstrui je het nodige over bijbrengt!

Parcours etappe 2 Renewi Tour 2023

Favorieten etappe 2 Renewi Tour 2023 | Jonge (s)Tarling komt kwaliteiten etaleren in Sluis

Starten doen we op de Zuiddijkstraat in Sluis, bekend onder toeristen die Zeeland ooit hebben aangedaan. Finishen doen we hemelsbreed enkele honderden meters zuidelijker op de Markt in de plaats, maar de renners trekken daar via een omweg heen door de polder.

De tijdrit kent niet al te veel technische hindernissen, dus het zal er voornamelijk om draaien wie de hoogste wattages kan duwen door het Zeeuwse land, waar na 6,8 kilometer een tussenpunt gelegen is. Op circa vijf kilometer van de meet zit nog wel een technische passage, waar de renners - net als in de andere bochten - dienen op te passen door de kans op regen.

Favorieten etappe 2 Renewi Tour 2023 | Jonge (s)Tarling komt kwaliteiten etaleren in Sluis

Tijden:
Start: 14.01 uur
Finish: ongeveer 17.00 uur

Weer etappe 2 Renewi Tour 2023

Het is de hele week mooi weer geweest in Zeeland en bij uitbreiding Nederland en België, maar daar komt donderdag naar verwachting verandering in. Gedurende de middag wordt er namelijk het nodige plenswater verwacht, waarbij de wind uit het zuidwesten komt.

Favorieten etappe 2 Renewi Tour 2023

Als we de startlijst voor de Renewi Tour overlopen, komen we bij één man uit als absolute topfavoriet voor deze korte tijdrit. Joshua Tarling maakte recent nog indruk met een beresterke derde plek op het WK tijdrijden in Schotland, waarmee hij zich op 19-jarige leeftijd (!) al tussen de groten der aarde zette. De Brit kan in Sluis zijn eerste overwinning op WorldTour-niveau boeken.

Concurrenten vinden we terug bij ploegen als Soudal Quick-Step (Kasper Asgreen en Yves Lampaert), Jumbo-Visma (Edoardo Affini, Tobias Foss, Jos van Emden en Mick van Dijke), UAE-Team Emirates (Mikkel Bjerg en Tim Wellens) en zijn eigen INEOS Grenadiers (Michal Kwiatkowski, Luke Plapp en Ben Tulett): teams die het standaard goed doen in tijdritten.

Favorieten etappe 2 Renewi Tour 2023 | Jonge (s)Tarling komt kwaliteiten etaleren in Sluis

Namens Bahrain Victorious moeten spurter Jonathan Milan en Fred Wright in staat geacht worden om een mooi resultaat uit het vuur te slepen in zo'n korte onderneming tegen de klok, waar Johan Price Pejtersen als beloftenwereldkampioen tijdrijden een beetje stilgevallen lijkt te zijn. Diens landgenoot Soren Kragh Andersen (Alpecin-Deceuninck) kan dan weer een belangrijke slag slaan voor het klassement, waar ploegmaat Jasper Philipsen na zijn zege op dag één aan de leiding staat. Vergis je niet, de Belg kan op een goede dag prima tegen de klok uit de voeten.

Luke Durbridge (Jayco AlUla), Derek Gee (Israel-Premier Tech), Daan Hoole (Lidl-Trek), Miles Scotson (Groupama-FDJ), Cees Bol (Astana Qazaqstan Team) en Alex Edmondson (DSM-Firmenich) rekenen we tot de outsiders voor een dergelijke chrono.

Favorieten etappe 2 Renewi Tour 2023, volgens In de Leiderstrui

Topfavoriet: Joshua Tarling (INEOS Grenadiers) en Yves Lampaert (Soudal Quick-Step)
Outsiders: Mikkel Bjerg (UAE-Team Emirates), Kasper Asgreen (Soudal Quick-Step), Edoardo Affini (Jumbo-Visma) en Fred Wright (Bahrain Victorious)
Longshots: Ben Tulett (INEOS Grenadiers), Jonathan Milan (Bahrain Victorious), Michal Kwiatkowski (INEOS Grenadiers), Tobias Foss (Jumbo-Visma), Derek Gee (Israel-Premier Tech), Jasper Philipsen, Soren Kragh Andersen (Alpecin-Deceuninck) en Luke Durbridge (Jayco AlUla)

Poll

Wie wint de Renewi Tour-tijdrit?

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws