Van der Poel voegt eerste wegkoers toe aan programma en toont zijn regenboogtrui in de Eurométropole Tour Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel voegt eerste wegkoers toe aan programma en toont zijn regenboogtrui in de Eurométropole Tour

Van der Poel voegt eerste wegkoers toe aan programma en toont zijn regenboogtrui in de Eurométropole Tour

Mathieu van der Poel zal zijn kersverse regenboogtrui tonen in de Eurométropole Tour. Op het moment van schrijven (23 augustus) is het de enige wegwedstrijd die in 2023 op het programma staat van de nieuwe wereldkampioen. De organisatie van de wedstrijd schrijft dat Van der Poel er rijdt 'om zich voor te bereiden op het Europees kampioenschap gravel'.

Na de hoge pieken en diepe dalen van Glasgow, genoot Van der Poel van een welverdiende vakantie. Hij toonde zijn regenboogtrui voor het eerst toen hij door het wielercriterium van Etten-Leur werd ingevlogen naar Noord-Brabant. Langzaam begint het programma van Van der Poel ook vorm te krijgen in het najaar. Zo gaf de Nederlander eerder al aan zich vaker op de mountainbike te willen tonen. 'Ik zou graag het testevent in Parijs voor de Olympische Spelen in het mountainbike doen (23 en 24 september, red.). Het kan zijn dat er voordien nog wat wegkoersen worden toegevoegd.'

De eerste koers die echter wordt toegevoegd, is na het testevent in Parijs. De Eurométropole Tour meldt namelijk dat het pronkstuk van Alpecin-Deceuninck aan de start zal staan van hun wedstrijd. 'De nieuwe wereldkampioen op de weg zal acte de présence geven op 28 september in Tournai (Doornik, red). Het parcours is erg geschikt voor de Nederlandse coureur. Hij zal aan de start zijn om zich voor te bereiden op het Europees kampioenschap gravel.'

EK gravel ook in België, vlak na Eurométropole Tour

Dat EK gravel vindt drie dagen later plaats, op zondag 1 oktober, in België. De wedstrijd zal verreden worden in Oud-Heverlee, in de buurt van Leuven, en wordt georganiseerd door Golazo. Bij de bekendmaking van de wedstrijd zag bondsvoorzitter van Belgian Cycling Tom Van Damme de groei van gravel ook al in het wielrennen. 'Dat heeft echt het momentum en dankzij Gianni Vermeersch heeft België de eerste wereldkampioen in deze discipline. Dat is voor ons een extra motivatie om het EK te organiseren', zo stelde Van Damme toen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws