Favorieten etappe 2 Tirreno-Adriatico 2023 | Verstoren Van Aert en Van der Poel het sprintersbal? Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 2 Tirreno-Adriatico 2023 | Verstoren Van Aert en Van der Poel het sprintersbal?

Favorieten etappe 2 Tirreno-Adriatico 2023 | Verstoren Van Aert en Van der Poel het sprintersbal?

Na de eerste test tegen de klok (en het water) is het op dag twee tijd voor een rit in lijn! Korte omschrijving: tricky. Het kan zomaar eens een strijd tussen de sprinters en punchers worden. In de Leiderstrui neemt je mee!

Vorig jaar werd er tijdens rit twee eveneens gestart in Camaiore. Toen werd het startschot gegeven voor een heuvelachtige etappe naar Sovicille. Ondanks de obstakels in de finale werd er gesprint en Tim Merlier, toen nog in dienst van Alpecin-Deceuninck, was de beste, vlak voor Olav Kooij en Kaden Groves.

Parcours etappe 2 Tirreno-Adriatico 2023

Favorieten etappe 2 Tirreno-Adriatico 2023 | Verstoren Van Aert en Van der Poel het sprintersbal?

Op het eerste oog lijkt deze lange dag in het zadel relatief vlak, maar niets is minder waar. De Castellina Marittima en Canneto komen waarschijnlijk te vroeg om echt verschillen te (willen) maken, omdat het daarna nog een flink stuk is tot de streep. Dat geldt echter niet voor het korte klimmetje op het plaatselijke circuit. Gecategoriseerd is de L'Impostino niet, maar met 1,3 kilometer aan 6 procent blijft het toch oppassen voor de pure sprinters. Het is de vraag of mannen als Dylan Groenewegen (Team Jayco AlUla) de klim gaan overleven. Indien het lukt, mogen ze sprinten in Follonica.

De laatste passage van de L'Impostino wordt op pakweg vijftien kilometer van de meet afgerond. Na de klim slaan de renners rechtsaf richting Follonica. Scherpe bochten zijn niet te vinden in de laatste kilometers, al wordt er wel in een relatief smalle straat gefinisht. Positie zal de sleutel tot succes zijn.

Favorieten etappe 2 Tirreno-Adriatico 2023 | Verstoren Van Aert en Van der Poel het sprintersbal?

Beklimmingen

Castellina Marittima (12,3 km a 2,9%)

Tijden

Start: 10:50 uur
Finish: Rond 16:00 uur

Weer etappe 2 Tirreno-Adriatico 2023

De renners treffen het qua weer nog niet altijd even goed in Italië. In startplaats Camaiore wordt alleen maar regen voorspeld. Langzaam maar zeker verdwijnen de spetters wel gedurende de rit en lijkt het er zelfs op dat er onder een stralende zon gefinisht gaat worden in Follonica. Dat hebben de gladiatoren dan ook wel verdiend...

Favorieten etappe 2 Tirreno-Adriatico 2023

Goed, het blijft de vraag of de pure sprinters gelost gaan worden. Meest waarschijnlijke scenario is echter gewoon een massasprint en Dylan Groenewegen (Team Jayco AlUla) en Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) zijn in dat scenario de absolute topfavorieten. Philipsen en Alpecin-Deceuninck kennen nog niet de beste start van het jaar, maar de Belg is absoluut één van de snelsten op deze startlijst. Groenewegen liet al zien rap te zijn, want de Nederlander won al meermaals in 2023.

Afgelopen seizoen hadden we Fabio Jakobsen (Soudal-Quick Step) als eerste bij de topfavorieten opgeschreven. Nu lijkt de Nederlander nog een beetje te moeten schaven aan zijn vorm. Wie weet is de Tirreno-Adriatico daar de ideale koers voor. Fernando Gaviria (Movistar) lijkt daarentegen op de weg terug te zijn. De Spanjaard won in de Vuelta a San Juan en meldt zich steeds vaker vooraan in de massasprints.

Er kan ook een koerssituatie ontstaan waarin een elitegroepje gaat strijden om de zege. In dat geval kunnen we niet om Wout van Aert (Jumbo-Visma), Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck) en Biniam Girmay (Intermarché Circus-Wanty) heen. Dit drietal heeft de capaciteiten om explosief te klimmen én te sprinten. Wat wil je nog meer?

Biniam Girmay
Biniam Girmay

Tot slot zijn er flink wat rappe mannen die als een duveltje uit een doosje er met de zege vandoor kunnen gaan. Wat te denken van Phil Bauhaus (Bahrain Victorious), Mark Cavendish (Astana Qazaqstan Team), Jordi Meeus (BORA-hansgrohe), Giacomo Nizzolo (Israel-Premier Tech) en Alberto Dainese (Team DSM)? Aan sprintbenen geen gebrek. Dat zou ook moeten gelden voor oude rot Peter Sagan (TotalEnergies) en Juan Sebastián Molano (UAE Team Emirates), al lijkt het erop dat zij niet het streepje voor hebben in dit startveld.

Favorieten etappe 2 Tirreno-Adriatico 2023, volgens In de Leiderstrui

Topfavorieten: Dylan Groenewegen (Team Jayco AlUla) en Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck)

Schaduwfavorieten: Fabio Jakobsen (Soudal-Quick Step), Wout van Aert (Jumbo-Visma), Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck), Fernando Gaviria (Movistar) en Biniam Girmay (Intermarché Circus-Wanty)
Longshots: Phil Bauhaus (Bahrain Victorious), Mark Cavendish (Astana Qazaqstan Team), Jordi Meeus (BORA-hansgrohe), Giacomo Nizzolo (Israel-Premier Tech), Alberto Dainese (Team DSM), Peter Sagan (TotalEnergies) en Juan Sebastián Molano (UAE Team Emirates)

Bij Jacks ontvang je een welkomstbonus van 50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Zoek je meer interessante wedtips? Bezoek dan Sportbookies.nl.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws