Favorieten etappe 2 UAE Tour 2023 | Deelt Evenepoel in ploegentijdrit al definitieve knock-out uit? Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 2 UAE Tour 2023 | Deelt Evenepoel in ploegentijdrit al definitieve knock-out uit?

Favorieten etappe 2 UAE Tour 2023 | Deelt Evenepoel in ploegentijdrit al definitieve knock-out uit?

Het peloton is nog niet bekomen van de waaiers in de eerste etappe, of er staat alweer een ploegentijdrit voor de deur. Rit twee van de UAE Tour wordt meteen een belangrijke test voor de klassementsmannen. Wie slaat de tweede slag in deze ronde? In de Leiderstrui neemt je mee door alle wetenswaardigheden!

Parcours etappe 2 UAE Tour 2023

Favorieten etappe 2 UAE Tour 2023 | Deelt Evenepoel in ploegentijdrit al definitieve knock-out uit?

17,3 kilometer knallen wordt het devies. De ploegentijdrit wordt namelijk verreden op een biljartvlak parcours rond Khalifa Port. Het eerste en enige tussenpunt ligt op 6,8 kilometer. Na de start slaan de renners rechtsaf richting het water. De enige obstakels zijn twee rotondes, waarna bij het water wordt omgedraaid. Hier wordt het belangrijk om snel weer op snelheid te komen. Vlak voor de streep ligt nog een zogenaamde U-turn, alvorens de finishlijn langzaam maar zeker in zicht begint te komen.

Tijden

Start (eerste ploeg): 14.00 uur (11.00 uur Nederlandse tijd)
Finish (laatste ploeg): 15.30 uur (12.30 uur Nederlandse tijd)

Weer etappe 2 UAE Tour 2023

Het zal u niet verbazen, maar ook op dag twee is het kurkdroog in de Emiraten. Met 25 graden Celsius en een stralende zon is het aangenaam koersweer. De ploegen zullen goed moeten hydrateren, maar echt heet wordt het niet.

Favorieten etappe 2 UAE Tour 2023

Dé topfavoriet voor de ploegentijdrit moet toch wel Soudal-Quick Step zijn. De Belgische formatie heeft met Josef Cerny, Pieter Serry en natuurlijk Remco Evenepoel erkende hardrijders in huis. Wellicht kan sprinter Tim Merlier ook nog een duit in het zakje doen en Evenepoel aan een kostbare voorsprong helpen in het algemeen klassement.

Geduchte concurrenten van Soudal-Quick Step zijn INEOS Grenadiers en UAE-Team Emirates. INEOS Grenadiers kan bouwen op klassementsman Luke Plapp en zijn ploeggenoten Ben Swift en Ben Tulett. UAE wil op eigen grondgebied laten zien in staat te zijn een goede ploegentijdrit neer te zetten. Een sterke prestatie zou Adam Yates, Brandon McNulty en Jay Vine kunnen helpen na hun verloren strijd op dag één in het algemeen klassement. Kunnen zij Evenepoel en co uitdagen of zelfs tijd terugpakken?

Een belangrijke outsider is Jumbo-Visma. De Nederlandse formatie presteert altijd goed in ploegentijdritten en zal één van de weinige mogelijkheden willen aangrijpen om zich te tonen. Wat kan de ploeg van kopman Sepp Kuss? Misschien komen ook Bahrain Victorious en Team Jayco AlUla nog opzetten. Bahrain Victorious wil een goed klassement rijden met Pello Bilbao en zullen dus alles moeten geven. Team Jayco AlUla is net als Jumbo-Visma een ploeg dat altijd aardig presteert in ploegentijdritten. Wie weet wat onder andere Dylan Groenewegen, Luka Mezgec en Michael Hepburn kunnen?

Luke Plapp
Luke Plapp

Favorieten etappe 2 UAE Tour 2023, volgens In de Leiderstrui

Topfavoriet: Soudal-Quick Step (Evenepoel)

Schaduwfavorieten: INEOS Grenadiers (Plapp) en UAE-Team Emirates (Yates)
Longshots: Jumbo-Visma (Kuss), Team Jayco AlUla (Groenewegen) en Bahrain Victorious (Bilbao)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws