Favorieten etappe 3 CRO Race 2022 | Jumbo kijkt naar Vingegaard en Bouwman in lastige finale Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 3 CRO Race 2022 | Jumbo kijkt naar Vingegaard en Bouwman in lastige finale

Favorieten etappe 3 CRO Race 2022 | Jumbo kijkt naar Vingegaard en Bouwman in lastige finale

Jonathan Milan is na twee dagen de grote meneer in de Ronde van Kroatië, alias de CRO Race. De jonge Italiaan van Bahrain Victorious won twee etappes en zit daardoor stevig in de leiderstrui. Kan hij die op dag drie echter ook behouden? Dan zal hij een lastige finale moeten overleven, met een punchy aankomst. In de Leiderstrui bespreekt met parcours, het weer en de favorieten voor de dagzege.

Parcours etappe 3 CRO Race 2022

Favorieten etappe 3 CRO Race 2022 | Jumbo kijkt naar Vingegaard en Bouwman in lastige finale

De derde rit van de CRO Race voert het peloton van Sinj naar Primosten. Sinj ligt in het binnenland van Kroatië, maar het duurt niet aleer we de kust van het land in de Balkan weer bereiken. Na dertig kilometer naderen we Split, een badplaats die ook bij Nederlandse toeristen populair is. Vanuit die stad trekken we in noordelijke richting langs de Adratische kust, om aankomstplaats Primosten al na negentig kilometer te bereiken.

Alleen voor een tussensprint zal dat zijn, daar we nog een noordelijke lus maken richting Sibenik. Via Jadrtovac zetten we vervolgens een tweede keer koers richting Primosten, maar niet voordat we twee heuveltjes voor de kiezen krijgen in de slotfase. Op twaalf kilometer van de aankomst doemt Draga-klim (3,4 km a 5,6%) op, gevolgd door een relatief lange afdaling.

De laatste twee kilometer lopen echter ook nog bergop, waarvan een deel ook nog eens gravel is. Niet aan percentages zoals Alpe d'Huez, zoals Jonas Vingegaard gewend is uit de Tour de France. Toch is bijna twee kilometer aan 5,9 procent al genoeg om het peloton uit elkaar te trekken, dus we zijn benieuwd welke ploeg in deze CRO Race daar fiducie in heeft donderdag.

Tijden:
Start: 13.10 uur
Finish: 16.55 uur

Weer etappe 3 CRO Race 2022

De temperaturen worden donderdag al wat aangenamer. In de regio van Split zal het zo'n 25 graden Celsius zijn, terwijl de kans op regen 50-50 is. De wind waait vanuit het zuiden.

Favorieten etappe 3 CRO Race 2022

Jonathan Milan won tot dusverre twee etappes, maar kan de Italiaan het ook op dag drie? Hij is zeker geen topfavoriet, maar de klassementsleider kan prima een heuveltje over. Zie hem er in die laatste twee kilometer dan nog maar eens af te rijden...

Toch kijken we voor ritwinst meer in de richting van Jumbo-Visma. Daar is Jonas Vingegaard natuurlijk het uithangbord, al is even de vraag hoe goed en explosief hij al is na een lange break van koersen. Koen Bouwman is misschien wel een betere optie, nadat hij in de Ronde van Slowakije al vorm toonde.

Er zijn meer interessante punchers die dit werk goed aankunnen, verschillend van goed klimmende sprinters tot aan goed sprintende klimmers. Wat te denken van Patrick Bevin? De Australiër is in zijn beste dagen op de afspraak op zulke aankomsten. Ook Vincenzo Albanese leeft voor zulke finishes, namens EOLO-Kometa.

Favorieten etappe 3 CRO Race 2022 | Jumbo kijkt naar Vingegaard en Bouwman in lastige finale
Schiet Mohoric na zijn poging op de eerste dag nu wel raak?

Kijken we verder op de lijst, dan schrijven we naast Milan ook Matej Mohoric op bij Bahrain. De Sloveen was er op dag één al dichtbij, maar werd toen nog voor de finish ingerekend. Bij Trek-Segafredo wordt Jon Aberasturi ongetwijfeld naar voren geschoven, daar dit te lastig is voor sprinter Matteo Moschetti.

Wordt de koers in de finale écht hard gemaakt en gaat het te zwaar worden voor de beter klimmende sprinters? Dan komen er wel wat heren van INEOS Grenadiers in beeld. Michal Kwiatkowski kan als de beste finales rijden en Brandon Rivera is bergop explosief. Geraint Thomas schrijven we natuurlijk altijd op, ook al lijkt de Welshman niet in al te goede doen.

Favorieten lezers etappe 3 CRO Race 2022

Poll

Wie wint de derde etappe in de CRO Race?


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws