Favorieten etappe 4 Critérium du Dauphiné 2022 | Titanenstrijd met pittige weersomstandigheden Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 4 Critérium du Dauphiné 2022 | Titanenstrijd met pittige weersomstandigheden

Favorieten etappe 4 Critérium du Dauphiné 2022 | Titanenstrijd met pittige weersomstandigheden

Materiaal klaar? Dan knallen maar! De renners in het Critérium du Dauphiné mogen hun tijdritspullen uit de kast halen voor een rit van 32 kilometer. De crème de la crème in deze discipline is aanwezig, dus dat belooft een ware titanenstrijd op te leveren. Wij gingen er vast voor zitten en nemen je mee langs het parcours, het weer en de favorieten.

Parcours etappe 4 Critérium du Dauphiné 2022

Favorieten etappe 4 Critérium du Dauphiné 2022 | Titanenstrijd met pittige weersomstandigheden

Tijdritkanonnen, zet u schrap! Het Critérium du Dauphiné gaat woensdag namelijk verder met ene heuse rit tegen de klok van maar liefst 31 kilometer: de langste afstand voor een individuele tijdrit in deze rittenkoers sinds 2013. De renners starten om de beurt in Montbrison, om vervolgens over een relatief vlak parcours naar finishplaats La Batie d'Urfé te rijden. Onderweg zijn twee tussenpunten opgenomen. De eerste na elf kilometer, de andere na 21 kilometer fietsen.

Net voordat de renners het tweede tussenpunt van de dag passeren, vinden we het enige knikje in het parcours van de rit terug. Deze stijging is echter zo minimaal te noemen dat we niet verwachten dat dit een bepalend effect zal hebben op de daguitslag. Sterker nog, de organisatie heeft er juist bewust voor gekozen om de heuveltjes die er wel liggen te vermijden. Dat komt allemaal goed uit voor de aanwezige tempobeulen in het peloton.

Hoewel de renners enkele scherpe bochten moeten nemen, kunnen we allerminst spreken van een technisch parcours. Daarnaast is de tijdrit met 31 kilometer lang dus ruim lang genoeg om eventueel tijdverlies in de bochten goed te maken. Het moet gek lopen wil niet een pure specialist in het tijdrijden winnen op dit parcours.

Favorieten etappe 4 Critérium du Dauphiné 2022 | Titanenstrijd met pittige weersomstandigheden

Tijden:
Start eerste renner: 13.05 uur
Finish laatste renner: rond 16.37 uur

Weer etappe 4 Critérium du Dauphiné 2022

Interessante weersomstandigheden in de tijdrit van woensdag. Afhankelijk van je starttijd zou je als renner namelijk met heel ander weer te maken kunnen krijgen dan je concurrentie. Aan het begin van de middag krijg je de wind nog het grootste gedeelte van de tijd tegen, terwijl later op de dag veel vaker van de zijkant komt. Het begin heb je hem dan zelfs schuin in de rug, waardoor lekker vaart gemaakt kan worden. Zeker aangezien we van een vrij stevige bries met windkracht 4 kunnen spreken.

Ook lijken er wat buien te vallen woensdag, maar dan vooral tussen 14.00 en 16.00 uur. Renners die in dat tijdslot moeten rijden, moeten dus rekening houden met een nat pak. Iedereen die daarna ook nog het parcours aanwezig is, zal te maken hebben met een gladder wegdek. Laten we hopen dat dat geen vervelende situaties oplevert.

Favorieten etappe 4 Critérium du Dauphiné 2022

Aan tijdrijderskwaliteiten geen gebrek in de Dauphiné. Zowel de wereldkampioen Filippo Ganna, de vice-wereldkampioen Wout van Aert én olympisch kampioen Primoz Roglic staan aan het vertrek van de ronde. Deze drie lijken het uit te mogen vechten om de dagzege, daar zij het beste trackrecord hebben op dit vlak. Dat het spannend wordt, staat wel buiten kijf. Ganna heeft zich hierop kunnen richten, terwijl bij Van Aert overduidelijk de vorm aanwezig is.

Favorieten etappe 4 Critérium du Dauphiné 2022 | Titanenstrijd met pittige weersomstandigheden
Hoe goed is Roglic?

De concurrentie is echter ook niet mis. Rémi Cavagna is bijna altijd zelf een van de topfavorieten, maar vindt nu een ijzersterk deelnemersveld om tegen te strijden. Samen met Ethan Hayter en Jonas Vingegaard behoort hij tot de schaduwfavorieten voor woensdag. Er moeten gekke dingen gebeuren, willen ze winnen, maar ze gaan in ieder geval op voor een dichte ereplaats.

Andere renners kunnen we niet beschouwen als meer dan outsiders. Daartoe rekenen we onder meer Brandon McNulty, Benjamin Thomas en Bruno Arimirail. Ook Wilco Kelderman en Mattia Cattaneo moeten dicht kunnen komen, terwijl Michal Kwiatkowski ons ook meer dan eens verrast heeft tegen de klok. De vraag is echter of hij zich vol gaat mengen in de strijd.

Odds etappe etappe 4 Critérium du Dauphiné 2022

Filippo Ganna - Bet365: 2,20 / Jacks: Nnb
Wout van Aert - Bet365: 2,25 / Jacks: Nnb
Primoz Roglic - Bet365: 4,75 / Jacks: Nnb
Rémi Cavagna - Bet265: 10,00 / Jacks: Nnb
Ethan Hayter - Bet365: 13,00 / Jacks: Nnb

Bij Bet365 ontvang je een welkomstbonus van 100 euro, bij Jacks een welkomstbonus van 50 euro!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Zoek je meer interessante wedtips? Bezoek dan Sportbookies.nl.

Favorieten lezers etappe 4 Critérium du Dauphiné 2022

Poll

Wie wint etappe 4 van het Critérium du Dauphiné 2022?


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws