Favorieten etappe 4 Ronde van Noorwegen 2024 | Welke Belg durft habitat van Beer van Stavanger te betreden? Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 4 Ronde van Noorwegen 2024 | Welke Belg durft habitat van Beer van Stavanger te betreden?

Favorieten etappe 4 Ronde van Noorwegen 2024 | Welke Belg durft habitat van Beer van Stavanger te betreden?

Na drie etappes door de prachtige fjorden en Noorse landschappen is men voor de slotrit in Stavanger aanbeland, de thuisstad van Alexander Kristoff. In de Leiderstrui maakt je wegwijs voor de slotrit van de Ronde van Noorwegen!

Parcours etappe 4 Ronde van Noorwegen 2024

noorwegen 4

De Ronde van Noorwegen is coulant naar de renners toe. Na een etappe voor de punchers, klimmers en spurters lijkt iedereen zo' beetje tegelijk aan de beurt in de slotrit te Stavanger. Daarin staat - zoals elk jaar - de Grisabakken-helling centraal.

Deze klim, nabij de Universiteit van Stavanger, moet in totaal zes keer bedwongen worden in evenveel lokale rondes in de Noorse stad. Daarin zitten nog wat hoogtemeters verstopt, maar uiteindelijk loopt het toch ook vaak uit op een spurt.

Zowel in 2023 als 2022 won thuisrijder Alexander Kristoff in zijn stad, terwijl BORA-hansgrohe-spurter de laatste rit in 2021 op zijn naam schreef.

Beklimmingen
34,0 km: Grisabakken (0,3 km a 11,2%)
55,0 km: Grisabakken (0,3 km a 11,2%)
76,0 km: Grisabakken (0,3 km a 11,2%)
97,0 km: Grisabakken (0,3 km a 11,2%)

Tijden
Start: 12.30 uur
Finish: 15.30 uur

Weer etappe 4 Ronde van Noorwegen 2024

Lekker weer wordt het nu niet echt zondag. Aan het begin van de middag is er - bij een temperatuur van circa 23 graden Celsius - de nodige kans op regen, waarbij het ook stevig kan gaan waaien.

Favorieten etappe 4 Ronde van Noorwegen 2024

Met de Grisabakken is er een op papier listige helling opgenomen in de omloop, maar de geschiedenis leert ons dat het toch vaak gewoon een massaspurt wordt in Stavanger. Daarbij zijn er met BORA-hansgrohe en Uno-X twee ploegen van formaat die het graag die kant op zien gaan, in dienst van hun snelle mannen Jordi Meeus en Alexander Kristoff. Die laatste is als thuisrijder traditioneel tuk op deze rit.

Aan de andere kant van het spectrum hebben we beter klimmende types als Wout van Aert (Visma | Lease a Bike), Axel Laurance (Alpecin-Deceuninck) en Thibau Nys (Lidl-Tek), al is het nog maar de vraag hoe zij hun koers gaan aanvatten op zondag. Met name Lidl-Trek zal met Mathias Vacek ook wel baat hebben bij een zware koers.

wout van aert

Namens de Nederlandse ploeg kan men ook op Bart Lemmen en - wie weet? - thuisrijder Per Strand Hagenes reken voor een langere onderneming. INEOS Grenadiers heeft dan weer Elia Viviani en Ethan Hayter, terwijl mannen als Pavel Bittner (dsm-firmenich PostNL) en Magnus Cort (Uno-X) na een zware koers ook niet traag zijn.

Tot slot willen we nog Huub Artz (Intermarché-Wanty), Marco Brenner (Tudor), Kamil Malecki (Q36.5) en Jelle Johannik (TDT-Unibet) benoemen als mogelijke smaakmakers voor deze etappe.

Favorieten etappe 4 Ronde van Noorwegen 2024, volgens In de Leiderstrui

Topfavoriet: Jordi Meeus (BORA-hansgrohe) en Alexander Kristoff (Uno-X)
Outsiders: Wout van Aert (Visma | Lease a Bike), Axel Laurance (Alpecin-Deceuninck) en Thibau Nys (Lidl-Tek)
Long shots: Pavel Bittner (dsm-firmenich PostNL), Elia Viviani, Ethan Hayter (INEOS Grenadiers), Mathias Vacek (Lidl-Trek), Magnus Cort (Uno-X) en Per Strand Hagenes (Visma | Lease a Bike)

Poll

Wie wint rit 4 van de Ronde van Noorwegen?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws