Favorieten etappe 5 Ronde van Burgos 2022 | Lagunas de Neila gaat klassement beslissen Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 5 Ronde van Burgos 2022 | Lagunas de Neila gaat klassement beslissen

Favorieten etappe 5 Ronde van Burgos 2022 | Lagunas de Neila gaat klassement beslissen

Nog eentje om het af te leren, dan zit de Ronde van Burgos erop. Met Pavel Sivakov in de leiderstrui trekt het peloton in de vijfde en laatste etappe naar de top van Lagunas de Neila. De slotklim gaat het klassement beslissen en normaliter ook de rituitslag. In de Leiderstrui bespreekt het parcours, het weer en de favorieten.

Parcours etappe 5 Ronde van Burgos 2022

Favorieten etappe 5 Ronde van Burgos 2022 | Lagunas de Neila gaat klassement beslissen

De vijfde etappe kan nog weleens een leuk gevecht voor de bergtrui opleveren. Met de Alto del Majadal (7,4 km aan 2,3%), Alto Arroyo (3,6 km aan 2,5%) en Alto del Collado de Vilviestre (3,0 km aan 4,5%) liggen er nog veel punten te rapen, voordat we aan de laatste beklimming van de dag beginnen. Vojtech Repa, Mikel Azparren en Joel Nicolau maken allemaal nog kans op de bergtrui.

De beslissing van deze Ronde van Burgos gaat echter plaatsvinden op de Lagunas de Neila. De klim van 11,5 kilometer aan 6,2 procent is onregelmatig, met in de absolute slotfase percentages tot dik boven de tien procent.

Favorieten etappe 5 Ronde van Burgos 2022 | Lagunas de Neila gaat klassement beslissen
Tijden

Start: 12.15 uur
Finish: rond 16.45 uur

Weer etappe 5 Ronde van Burgos 2022

Copy-paste, de hele week al. In Burgos is het al de hele week heet en ook in de laatste etappe gaan de temperaturen ver boven de 30 graden. Van wind zal andermaal amper sprake zijn, waardoor het smeren, koelen en goed drinken geblazen is.

Favorieten etappe 5 Ronde van Burgos 2022

In de vijfde etappe lijken de klassementsrenners de topfavorieten. Pavel Sivakov (INEOS) heeft al laten zien in uitstekende vorm te verkeren en rijdt niet voor niets in de leiderstrui. Ook met zijn ploeggenoot Tao Geoghegan Hart moet zeker rekening gehouden worden. Het BORA-duo Wilco Kelderman en Jai Hindley kan ook voor mooie dingen gaan zorgen, evenals Bahrain Victorious-klimmer Santiago Buitrago.

Ook EF Education - EasyPost heeft een sterk koppel vooraan in het klassement staan, namelijk Ruben Guerreiro en Esteban Chaves. Wat verder in het klassement staan ook nog een aantal sterke klimmers, zoals Miguel Ángel Lopéz (Astana), Alejandro Valverde, Ivan Sosa (beiden Movistar) en Joao Almeida (UAE).

Favorieten lezers etappe 5 Ronde van Burgos 2022

Poll

Wie wint de vijfde etappe in de Ronde van Burgos?

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: b.vanderploeg@indeleiderstrui.nl)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws