Anouska Koster zegt  Team Jumbo-Visma vaarwel en trekt voor twee jaar naar Uno-X Wielrennen
Wielrennen

Anouska Koster zegt Team Jumbo-Visma vaarwel en trekt voor twee jaar naar Uno-X

Anouska Koster zegt  Team Jumbo-Visma vaarwel en trekt voor twee jaar naar Uno-X

Anouska Koster zal vanaf 2023 rondfietsen in het tenue van Uno-X. Na twee jaar voor Team Jumbo-Visma gereden te hebben, was de Nederlandse renster toe aan een nieuw buitenlands avontuur: 'Had al direct een goed gevoel bij deze ploeg.'

Op haar eigen website laat Koster weten dat ze al bij het eerste gesprek wist dat het goed zat. 'Er staat een mooie organisatie en ik kreeg veel vertrouwen vanuit de ploeg. Na mijn tijd bij Team Virtu Cycling in 2019 trok het buitenlandse avontuur bij een Scandinavisch team mij nu opnieuw. Ik ben dan ook blij met deze overstap en kijk ernaar uit om vanaf 1 januari 2023 het shirt van Uno-X aan te mogen trekken', zo klinkt het enthousiast.

Bij het Noorse WorldTour-team hoopt Koster op verschillende vlakken vooruitgang te kunnen boeken. 'Ik wil me graag verder ontwikkelen in de voorjaarsklassiekers en het tijdrijden. Daarnaast wil ik in bepaalde rittenkoersen voor een goed klassement gaan. Dit jaar merkte ik dat ik daarin progressie heb gemaakt.' Zo werd Koster in juni nog derde op het Nederlands kampioenschap tijdrijden en toonde ze zich in de Ardennenklassiekers en de Giro d'Italia Donne.

Koster kijkt met mooi gevoel terug op tijd bij Jumbo-Visma

Koster zal daarbij gaan voortbouwen op de kennis en ervaring die ze bij Team Jumbo-Visma opgedaan heeft, nadat ze zich in 2021 bij de formatie voegde, 'Ik ben de ploeg heel erg dankbaar voor de afgelopen twee jaar. Ik heb hier mooie stappen gemaakt in mijn sportieve ontwikkeling en daar ga ik in de toekomst zeker nog profijt van hebben'.

De laatste maanden van 2022 is ze dus nog gewoon actief in de kleuren van de supermarktformatie, als ploeggenote van Marianne Vos. 'Ik ga mij nu volledig focussen op de komende wedstrijden. Ik wil mijn seizoen en de periode bij Jumbo-Visma mooi afsluiten', eindigt ze. Op haar (voorlopige) wedstrijdprogramma zijn onder meer de Postnord Vårgårda WestSweden, het Europees Kampioenschap en de Ceratizit Challenge by la Vuelta terug te vinden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws