Favorieten etappe 6 Ronde van Catalonië 2022 | Vluchters, kom er maar in! Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 6 Ronde van Catalonië 2022 | Vluchters, kom er maar in!

Favorieten etappe 6 Ronde van Catalonië 2022 | Vluchters, kom er maar in!

Het slotweekend van de Ronde van Catalonië wordt ingeluid met een geaccidenteerde rit, waarin een heel aantal renners zullen denken dat ze kunnen winnen. In de Leiderstrui blikt vooruit.

Parcours etappe 6 Ronde van Catalonië 2022

Favorieten etappe 6 Ronde van Catalonië 2022 | Vluchters, kom er maar in!

De etappe wordt in gang geschoten in Salou, bij de Nederlanders natuurlijk vooral bekend als badplaats. Dat is ook aankomstplek Cambrils in deze etappe, maar een panvlakke etappe krijgen we allesbehalve. Sterker nog, er moeten meer dan drieduizend hoogtemeters overwonnen worden.

De eerste beklimming van de dag.

Een groot deel van die hoogtemeters moeten in de eerste veertig kilometer overwonnen worden, waar de Coll de les Liebres Mussara na een openingsfase van dertig kilometer vals plat het eerste echte obstakel is. Het kan bijna niet anders of we gaan hier een sterke groep zien.

Vervolgens volgen zo'n honderd kilometers op en af, die afgesloten worden met de Coll de la Teixerta. Deze klim is 5,8 kilometer lang aan 4,1 procent, waarna het in één lange dalende lijn naar Cambrils gaat.

Brede wegen op de Coll de la Teixerta.

Start: 12.55 uur
Finish: 17.00 uur

Weer etappe 6 Ronde van Catalonië 2022

Geen lekker weer aan de Catalananse kust, zaterdag. In Cambrils wordt de hele dag regen voorspeld, terwijl de wind gedurende de hele etappe in de zij zal blazen. Het is zo'n vijftien graden Celsius.

Favorieten etappe 6 Ronde van Catalonië 2022

Te zwaar voor de sprinters, te makkelijk voor de klassementsrenners; deze etappe kan gezien worden als een échte vluchtersrit. De weersomstandigheden maken het nog net iets zwaarder, we verwachten geen pannenkoeken vooraan. Bruno Armirail is zo'n man, de Fransman van Groupama-FDJ kan klimmen en een eindje tijdrijden.

Armirail heeft nog wat ploeggenoten die wel kans kunnen maken in Quentin Pacher en Attila Valter. Cofidis, een andere Franse formatie, kan met bijvoorbeeld Jésus Herrada ook een heel eindje komen. En wat dacht je van een Noorman als Odd Christian Eiking (EF Education-EasyPost), die goed tegen de kou kan.

Favorieten etappe 6 Ronde van Catalonië 2022 | Vluchters, kom er maar in!
Quentin Pacher werd al derde in de eerste rit

Quick Step-Alpha Vinyl heeft met Andrea Bagioli ook een jongen die normaal gesproken overweg kan in een rit als deze. Marc Soler (UAE-Team Emirates) houdt ook van deze omstandigheden, maar moet in zijn eigen streek waarschijnlijk aan de bak voor zijn klassementsrenners.

Andere opties zijn Simon Clarke (Israel-Premier Tech), Anthon Charmig (Uno-X), Simone Velasco (Astana), Jetse Bol (Burgos-BH) of misschien zelfs goed klimmende sprinters als Daryl Impey. En kan Alejandro Valverde nog een konijn uit de hoge hoed toveren deze weej?

Favorieten lezers etappe 6 Ronde van Catalonië 2022

Poll

Wie wint etappe 6 in de Ronde van Catalonië?

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws