Feest Jumbo-Visma compleet: Vingegaard pakt tweede zege op rij in O Gran Camiño Wielrennen
Wielrennen

Feest Jumbo-Visma compleet: Vingegaard pakt tweede zege op rij in O Gran Camiño

Feest Jumbo-Visma compleet: Vingegaard pakt tweede zege op rij in O Gran Camiño

Jonas Vingegaard heeft de ingekorte derde etappe van O Gran Camiño gewonnen. De Deen van Jumbo-Visma was net als in rit twee verreweg de sterkste en kwam solo over de meet. Ruben Guerreiro (Movistar) en de sterke Attila Valter werden tweede en derde.

Het verhaal van deze O Gran Camiño is de sneeuw. De vlokjes stonden het niet toe om de zwaarste klim van de dag, de Alto de Santa Mariña, te bedwingen. De organisatie werd ook gedwongen om de aankomst een paar kilometer lager aan te brengen. Twaalf man geraakten na een uitgestelde start en felle strijd weg. Bekendste namen? Rohan Dennis, ploeggenoot van Vingegaard, en Simone Velasco (Astana Qazaqstan Team).

Velasco bleef in de finale met drie anderen over, maar kans maakten de mannen niet. Op de slotklim reed Valter zich in dienst van Vingegaard helemaal leeg. De Deen ontbond op twee kilometer van de meet zijn duivels en had wederom aan één versnelling genoeg. Achter hem loste Ion Izagirre (Cofidis) in eerste instantie Guerreiro, maar dat was iets te veel van het goede. De Spanjaar stortte in en ook Valter kwam hem zelfs nog voorbij.

Uitslag etappe 3 O Gran Camiño 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws