🎥 Feest op de Alpe d'Huez: Walscheid doet wheelie en Duitsers en Nederlanders maken sfeer Wielrennen
Wielrennen

🎥 Feest op de Alpe d'Huez: Walscheid doet wheelie en Duitsers en Nederlanders maken sfeer

🎥 Feest op de Alpe d'Huez: Walscheid doet wheelie en Duitsers en Nederlanders maken sfeer

De vermakelijke twaalfde etappe van de Tour de France bracht de renners via een zware bergetappe richting de Alpe d'Huez. Ondanks dat het afzien was voor de meeste renners, betekent de Alpe d'Huez doorgaans ook feest, sfeer en een unieke ervaring. Zeker in de Nederlandse bocht, waar weer de nodige mooie dingen gebeurden.

Voor de Nederlanders, maar ook voor heel veel wielerfans, is de Alpe d'Huez een speciale klim. In het verleden wisten de Nederlanders hier het vaakst te winnen en zo is ooit de Nederlandse bocht ontstaan. Woensdagnacht doken al sfeervolle beelden op van toeschouwers die al vroeg naar de berg waren afgereisd om feest te vieren en een goede plek te bemachtigen.

Ook tijdens de twaalfde etappe zat de sfeer er goed in, al viel duidelijk op dat de toeschouwers het van de politie niet te bond mochten maken. De Nederlandse renners waren na afloop dan ook uiterst content met de sfeer die er heerste tijdens de etappe. Zo noemde Dylan van Baarle het bij het AD een 'kippenvelmoment' en had Fabio Jakobsen het over een 'volle kuip'. Onderstaande beelden onderstrepen dat gevoel.

Walscheid trekt indrukwekkende wheelie

Rowe geniet van de muziek

Nederlanders en Duitsers maken sfeer

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws