Bardet houdt schade beperkt ondanks zonnesteek op Alp d'Huez: 'Kreeg koude rillingen' Wielrennen
Wielrennen

Bardet houdt schade beperkt ondanks zonnesteek op Alp d'Huez: 'Kreeg koude rillingen'

Bardet houdt schade beperkt ondanks zonnesteek op Alp d'Huez: 'Kreeg koude rillingen'

Romain Bardet verloor donderdag in de twaalfde etappe van de Tour de France negentien seconden op zijn concurrenten voor het podium, maar dat had veel erger kunnen zijn. De Fransman kreeg op de Alpe d'Huez te maken met een zonnesteek, maar wist via zijn eigen tempo de schade te beperken. Daardoor vindt hij zich nog altijd terug op de vierde plaats in het algemeen klassement, op dertien seconden van de nummer twee.

De 31-jarige Bardet was zeker niet de eerste favoriet die moest lossen, maar het was nog even tot de top toen de Fransman verstek moest laten gaan aan een klein groepje met favorieten. Toen Sepp Kuss als enige knecht van Jonas Vingegaard nog overbleef, ging het even iets te hard voor Bardet. Hij bleef echter zijn eigen tempo rijden en kon in de slotfase de schade goed beperken, ondanks dat hij naar eigen zeggen te maken kreeg met een zonnesteek.

Na afloop doet Bardet zijn verhaal bij Cyclism'Actu en geeft hij verdere uitleg over zijn zonnesteek. 'Het was geen geweldige dag. Ik kreeg een zonnesteek in het midden van de Alpe d'Huez. Ik raakte toen zonder water en voelde ik dat ik koude rillingen begon te krijgen. Daarom koos ik ervoor om mijn eigen ritme te pakken. Anders was het een risico om mezelf volledig op te blazen en dat is niet wat ik wilde.'

Bardet doet nog steeds volop mee voor het podium

Uiteindelijk finishte Bardet slechts negentien seconden achter Tadej Pogacar, Jonas Vingegaard en Geraint Thomas, zijn grootste concurrenten voor het algemeen klassement. In de strijd om het podium staat Bardet momenteel vierde, op 2.35 minuten van Vingegaard (Jumbo-Visma). Pogacar (UAE Team Emirates) en Thomas (INEOS Grenadiers) volgen de Deen op 2.22 minuten en 2.26 minuten, dus de strijd om de podiumplekken ligt nog volledig open.

Vrijdag kan Bardet enigszins bijkomen, wanneer er een rit in het middengebergte op het programma staat. Zaterdag moeten de klassementsmannen echter wel weer bij de pinken zijn, wanneer er wordt gefinisht op een steil muurtje. De twaalfde etappe werd overigens gewonnen door Tom Pidcock, die op de Alpe d'Huez sterker bleek dan Louis Meintjes en de verrassend sterk rijdende Chris Froome.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws