Filippo Zana triomfeert bovenop Val di Zoldo in etappe 18 Giro: 'Zo een moment ga ik niet vaak beleven' Wielrennen
Wielrennen

Filippo Zana triomfeert bovenop Val di Zoldo in etappe 18 Giro: 'Zo een moment ga ik niet vaak beleven'

Filippo Zana triomfeert bovenop Val di Zoldo in etappe 18 Giro: 'Zo een moment ga ik niet vaak beleven'

Italië boven in de Giro! Italiaans kampioen Filippo Zana (Jayco AlUla) wist de achttiende etappe te winnen, door de Fransman Thibaut Pinot in een sprint ``a deux voor te blijven. Het betekende de eerste zege van Zana in een grote ronde in zijn carrière.

'Zo een moment ga ik niet vaak beleven', aldus Zana in het flashinterview na afloop. 'Ik heb gegokt op een sprint en dat heeft goed uitgepakt. Dat hebben we goed gedaan', zo analyseerde de 24-jarige renner de gewonnen sprint bovenop de lastige klim Val di Zoldo.

Zana wist zich al eerder te laten zien in deze Giro d'Italia. In etappe acht werd zijn koers al eens beloond met een podiumplek, daar hij als derde over de streep kwam achter Ben Healy (EF Education-EasyPost) en Derek Gee (Israel-Premier Tech). 'Deze Giro is echt een droom voor mij', kijkt Zana nu al terug op zijn vierde Giro uit zijn carrière.

Zana bedankt ploeg Jayco AlUla voor kansen

'Ik moet de ploeg bedanken voor deze kans. Eerst gaven zij mij de kans in de WorldTour en daarna een goede voorbereiding op deze Giro. Daarnaast moet ik mijn ploeggenoten bedanken. Ik geloof echt nog niet dat dit allemaal is gebeurd', zei Zana vlak voordat hij het podium op mocht.

Ook zijn ploegleider, de Spanjaard Rafaek Valls, was in zijn nopjes met deze overwinning. 'Hij is in een hele goede vorm', vertelde Valls in een flashinterview aan Eurosport, als hem gevraagd wordt hoe hij de zege van Zana heeft beleefd. 'Hij deed het perfect. Hij had de kans en ging er vol voor. Hij probeerde een aantal keer om Pinot te lossen, maar Pinot was sterk. Daarna reed Filippo erg slim om hem te verslaan. Hij was erg gemotiveerd voor deze etappe. Hij is natuurlijk de kampioen van zijn land, dus hij ging tot de limiet om te winnen.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news