Finisht de Giro d'Italia van 2025 bovenop de Passo dello Stelvio!? 'We hebben Vegni gevraagd' Wielrennen
Wielrennen

Finisht de Giro d'Italia van 2025 bovenop de Passo dello Stelvio!? 'We hebben Vegni gevraagd'

Finisht de Giro d'Italia van 2025 bovenop de Passo dello Stelvio!? 'We hebben Vegni gevraagd'

Grote rondes worden doorgaans afgesloten met een laatste rit in lijn, vaak eentje voor de sprinters. Daarnaast wordt er in de Giro d'Italia vaak teruggegrepen op een individuele tijdrit in etappe 21. Het is nu juist de Giro die het in 2025 anders wil doen...

De Ronde van Italië denkt er volgens La Gazzetta dello Sport serieus over na om de Giro van 2025 te laten finishen op de Stelvio. Het zou een eerbetoon en verwijzing zijn naar de Giro van 1975, die in 2025 precies vijftig jaar geleden werd verreden. Het was in die Giro dat de ronde finishte op de Stelvio, met een episch gevecht tussen Fausto Bertoglio en Francisco Galdós. De Spanjaard won de etappe, maar Bertoglio verdedigde zijn leidende positie in het klassement.

Passo dello Stelvio: 26 kilometer, 7,7 procent en 1.846 hoogtemeters

Het is Massimo Sertori van de regio Lombardije die het bommetje dropte over de Stelvio in 2025. Volgens hem is er een officiële aanvraag gedaan om de Giro van dat jaar te laten finishen op de mythische en loodzware col. De Stelvio is 2.758 meter hoog en de populaire klim vanuit Prato Allo Stelvio kent 48 (!) haarspeldbochten. Op de klim worden 1.846 hoogtemeters overbrugd in 26 kilometer, aan gemiddeld 7,7 procent. 'In 2025 vieren we het 200-jarig bestaan van de Stelvio-pas. We hebben Giro-baas Mauro Vegni gevraagd om de laatste etappe in dat jaar op de Stelvio te laten finishen', aldus Sertori.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws