Lotto Soudal haalt in jacht op UCI-punten teamloze Janse van Rensburg en Barbero van stal Wielrennen
Wielrennen

Lotto Soudal haalt in jacht op UCI-punten teamloze Janse van Rensburg en Barbero van stal

Lotto Soudal haalt in jacht op UCI-punten teamloze Janse van Rensburg en Barbero van stal

Reinardt Janse van Rensburg (foto) en Carlos Barbero maken het seizoen af bij Lotto Soudal. De twee renners zaten zonder ploeg, maar tekenden maandag een contract voor de rest van dit jaar. Daarmee heeft Lotto Soudal twee extra krachten om in te zetten, in je jacht op UCI-punten. Ze zijn per 1 mei inzetbaar.

Van Rensburg en Barbero koersten vorig seizoen allebei voor Qhubeka-NextHash, de Zuid-Afrikaanse ploeg die er door sponsorproblemen mee moest stoppen. Veel renners uit dat team vonden een nieuw team, maar Van Rensburg en Barbero niet. De Zuid-Afrikaanse Van Rensburg (33) liet zich nog wel zien bij wedstrijden in eigen land. Zo werd hij in januari Zuid-Afrikaans kampioen op de weg en vijfde in de tijdrit. Bij het African Continental Championships in maart werd hij tweede, in de tijdrit zesde. Hij reed al sinds 2015 voor Qhubeka, nadat hij destijds overkwam van Team Giant-Shimano.

Barbero (30) reed in zijn carrière vooral voor Spaanse ploegen. Via het continentale Euskadi kwam hij in 2015 bij het procontinentale Caja Rural terecht. Via die ploeg tekende hij in 2017 voor Movistar. Voor dat team won hij negen keer, vooral in Spaanse rittenkoersen. Zijn laatste zege dateert van 2019, toen hij een etappe won in de Ronde van Oostenrijk. Van Rensburg heeft in zijn carrière tien overwinningen op zijn palmares verzameld.

Van Rensburg en Barbero zijn wedstrijdklaar

Beide renners zijn naar eigen zeggen klaar om meteen te knallen. 'Natuurlijk was het op sommige momenten moeilijk om opofferingen te blijven doen zonder te weten of ik nog op het hoogste niveau aan de slag zou kunnen, maar gelukkig worden die opofferingen nu beloond. Ik ben heel gemotiveerd om er iets moois van te maken. Een periode zoals ik nu achter de rug heb, doet je het bestaan als profrenner des te meer waarderen. Ik ben conditioneel en mentaal wedstrijdklaar en kijk ernaar uit om te koersen.'

Dezelfde teksten horen we bij Barbero. 'Je moet erin blijven geloven. Dat heb ik altijd gedaan, ook al was het soms moeilijk. Ik ben klaar om direct te bewijzen dat ik deze kans waard ben. Zowel door zelf resultaten te boeken als door mijn ervaring door te geven.'

Lotto Soudal heeft UCI-punten nodig in strijd tegen degradatie 

Lotto Soudal zal hopen dat de twee nog eens uit hun schulp kunnen schieten. De Belgische ploeg heeft de UCI-punten hard nodig, in de harde strijd om promotie en degradatie uit de WorldTour. Momenteel zit Lotto Soudal in de gevarenzone, ondanks dat er begin 2022 al aardig wat werd gewonnen. Overwinningen en korte uitslagen zijn ook de rest van het seizoen broodnodig om het vege lijf te redden en een WorldTourlicentie voor de komende drie jaar af te dwingen.

In dat opzicht vertrouwt CEO John Lelangue erop dat de twee nieuwe aanwinsten meteen kunnen leveren. 'Ze zijn ervaren, wedstrijdklaar en gemotiveerd. We geven ze de kans tot het einde van het seizoen en geloven dat ze goed bij onze ploeg passen. Ze zijn heel dankbaar voor de kans die ze bij ons krijgen en ik ben er zeker van dat ze hun waarde zullen bewijzen voor onze jonge ploeg.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws