🎥 Grote valpartij in Luik-Bastenaken-Luik: Veel breuken en wonden, Alaphilippe zwaarst gehavend Wielrennen
Wielrennen

🎥 Grote valpartij in Luik-Bastenaken-Luik: Veel breuken en wonden, Alaphilippe zwaarst gehavend

🎥 Grote valpartij in Luik-Bastenaken-Luik: Veel breuken en wonden, Alaphilippe zwaarst gehavend

Een grote valpartij heeft voor chaos gezorgd in Luik-Bastenaken-Luik. Bij een crash voorin in het peloton gingen veel renners tegen de grond. Daarbij waren ook veel grote namen betrokken. Wereldkampioen Julian Alaphilippe was een van de grootste slachtoffers.

De valpartij vond plaats op iets minder dan zestig kilometer van het einde. Doordat deze op een smalle weg plaatsvond, was er weinig ruimte om de vallende renners te ontwijken. Met een stevige snelheid werden sommige renners de graskant in gelanceerd, terwijl veel andere renners opgehouden werden door het incident. Het leidde tot een gigantisch slagveld in de koers.

Video: valpartij Luik-Bastenaken-Luik

Lees verder onder de video.

Alaphilippe afgevoerd, Kelderman zonder breuken, Pidcock vreest gebroken vinger

Bij de valpartij in Luik-Bastenaken-Luik waren maar liefst zes renners van EF Education-EasyPost betrokken, waaronder Rigoberto Urán en Ruben Guerreiro. Verder waren ook Jos van Emden, Bauke Mollema, Romain Bardet en Tom Pidcock betrokken. Alaphilippe zagen we afgevoerd worden per ambulance. Hij kreeg in eerste instantie nog hulp van landgenoot Bardet. Uit een medisch bulletin van Quick Step-Alpha Vinyl bleek uiteindelijk dat Alaphilippe bij de crash een schouderblad en twee ribben heeft gebroken. Daarnaast liep hij een klaplong op. Hij zal voorlopig in het ziekenhuis blijven. Ploeggenoot Ilan Van Wilder brak zijn kaak.

Wilco Kelderman was na de valpartij met een bebloed gezicht te zien, maar zijn ploeg BORA-hansgrohe wist na de wedstrijd met enigszins goed nieuws te komen. De Nederlander heeft bij zijn valpartij geen breuken opgelopen. Wel heeft hij volgens de ploeg de kampen met wat kneuzingen en zijn er hechtingen bij hem aangebracht. Mollema kwam weg met wat schaafwonden en kneuzingen, Van Emden had alleen last van een stijve rug. Ook veel andere renners kwamen met de schrik vrij. Bij Rigoberto Urán en Astana Qazaqstan werden video's op social media gezet met daarin veel verwondingen en bloed. Geen van allen liep echter breuken op.

Dat geldt mogelijk niet voor Tom Pidcock, die namens INEOS Grenadiers als één van de eersten viel en vreest voor een gebroken vinger. Bij Arkéa-Samsic kwamen Elie Gesbert en Lukasz Owsian er slecht vanaf. Gesbert brak zijn rechter heupkom, Owsian ontwrichtte zijn linkerschouder. Bij TotalEnergies brak Jérémy Cabot zijn sleutelbeen. Dorian Godon van AG2R Citroën Team heeft z'n linker sleutelbeen en rechterpols gebroken.

Video's: veel wonden en bloed na Luik-Bastenaken-Luik 

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws