Fisher-Black blijft vlammen in de (kletsnatte) woestijn en sprint iedereen bergop uit het wiel in Oman Wielrennen
Wielrennen

Fisher-Black blijft vlammen in de (kletsnatte) woestijn en sprint iedereen bergop uit het wiel in Oman

Fisher-Black blijft vlammen in de (kletsnatte) woestijn en sprint iedereen bergop uit het wiel in Oman

Finn Fisher-Black heeft de tweede etappe in de Ronde van Oman gewonnen. In een rit van 170,4 kilometer, van Al Sifah naar Qurayyat, kwam het allemaal aan op de slotklim van een kleine drie kilometer aan 6,7 procent gemiddeld. De 22-jarige Nieuw-Zeelander toonde andermaal aan in topvorm te zijn in de eerste weken van dit seizoen. In een sprint bergop reed hij iedereen uit het wiel. Luke Lamperti van Soudal-Quick Step werd tweede. Fisher-Black is tevens de nieuwe leider in het klassement.

De tweede etappe was qua opzet vrij opvallend: een pittig begin met op en af, dan een vrij saai middengedeelte en een klim om mee af te sluiten. Met meerdere vieze klimmetjes in de openingsfase was het even alle hens aan dek. Het peloton scheurde zelfs even in twee stukken, toen het tempo werd opgevoerd en de één na de ander aanviel, voor een plekje in de vlucht.

Op de klimmetjes van Al Jissah en Al Kabir was het Óscar Pelegrí - op dag één ook al in de vlucht - die twee keer de drie bergpunten pakte en daarmee zeker was van de bergtrui richting de derde rit. Samen met Tegshbayar Batsaikhan en Nariyuki Masuda trok de Spanjaard vervolgens door en was de kopgroep van drie een feit. Ze reden maximaal vier minuten voorsprong bij elkaar.

Slotklim voor de klimmers of de punchers?

Nadat Pelegri ook de tussensprints allemaal won, begon het in de laatste vijftig kilometer hard te regenen. Astana Qazaqstan en UAE-Team Emirates zorgden in het peloton voor de controle en zo liep alles zoals verwacht. Bij het ingaan van de laatste tien kilometer was de kopgroep eraan voor de moeite en konden de kopmannen zich voorbereiden op de slotklim naar de finish.

2,7 kilometer aan 6,7 procent gemiddeld, daar konden de echte klimmers misschien wat mee? Het antwoord luidde 'nee'. Het waren de explosieve types die kwamen bovendrijven richting de streep in Qurayyat. Fisher-Black hield in een vinnige sprint bergop uiteindelijk de piepjonge Lamperti af, met een paar fietslengtes. Diego Ulissi werd derde.

Uitslag etappe 2 Ronde van Oman 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws