Florian Vermeersch 'huilde en kermde van de pijn' na dijbeenbreuk in Murcia, herstel duurt zes maanden Wielrennen
Wielrennen

Florian Vermeersch 'huilde en kermde van de pijn' na dijbeenbreuk in Murcia, herstel duurt zes maanden

Florian Vermeersch 'huilde en kermde van de pijn' na dijbeenbreuk in Murcia, herstel duurt zes maanden

Florian Vermeersch heeft een dramatisch seizoensdebuut beleefd. De Belg van Lotto Dstny brak zaterdag tijdens de Ronde van Murcia zijn dijbeen bij een akelige val en moet onder het mes. Dat meldt de Belgische formatie via 'X'.

'Na een ongelukkige val van Florian Vermeersch in de Ronde van Murcia hebben onderzoeken aangetoond dat hij een dijbeenbreuk heeft opgelopen. De renner wordt zondag geopereerd in het ziekenhuis van Murcia', klinkt het. Er wordt verwacht dat de Belg maanden out is en zo het Vlaamse voorjaar moet laten schieten.

Bij Het Nieuwsblad vertelt ploegleider Dirk De Wolf zijn verhaal: 'Toen ik Florian twee meter dieper langs de andere kant van de houten balustrade zag liggen, wist ik het meteen. F*ck, g*dverdomme. Hij moet vol met zijn linkerdijbeen tegen de houten balustrade terecht zijn gekomen. Ik durfde niet veel te kijken naar zijn been. Ik heb er wel tien minuten bij gezeten. Hij was er het hart van in.'

'In principe is hij zes maanden uit roulatie, maar anderzijds is het een atleet en die kunnen veel sneller terugkomen dan een normale sterveling', zo luidt het verdict. 'Het is altijd makkelijk om te zeggen dat hij supergoed bezig was, maar ik was ervan overtuigd dat hij dit jaar een stap zou zetten. Ik zag hem bezig op trainingskamp en dan f*ck, de eerste koers al direct. Het is in de eerste plaats erg voor hem. Maar ook voor de ploeg. Dit is een zware ontgoocheling.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws