TDT-Unibet krijgt loon na werken: Hartthijs de Vries wint slotetappe in Antalya, Piganzoli eindwinnaar Wielrennen
Wielrennen

TDT-Unibet krijgt loon na werken: Hartthijs de Vries wint slotetappe in Antalya, Piganzoli eindwinnaar

TDT-Unibet krijgt loon na werken: Hartthijs de Vries wint slotetappe in Antalya, Piganzoli eindwinnaar

Hartthijs de Vries heeft de vierde en laatste etappe in de Tour of Antalya gewonnen. De 27-jarige Nederlander bezorgde zijn ploeg TDT-Unibet daarmee een schitterende overwinning, nadat het team de hele week in Turkije al in de aanval was geweest. De Vries bleek uiteindelijk de sterkste van een kopgroep van zes, die halfweg koers vertrok. Davide Piganzoli verdedigde zijn leiderstrui.

De laatste etappe ging van Antalya terug naar Antalya, over 183,9 kilometer. Met een stevige klim erin en eigenlijk de hele dag op en af, was het reden genoeg om er nog eens goed voor te gaan zitten. Dat deden de aanvallers met goesting ook. Er werd volle bak gekoerst in het openingsuur, met voor korte tijd een groep van zes met mindere goden aan boord, die mochten dromen van een mooie dag.

Zover kwam het niet. Bij het ingaan van de laatste honderd kilometer - en vlak voor de enige klim van tweede categorie - waren de vroege vluchters gegrepen. Op de col van 5,6 kilometer aan 5,9 procent gemiddeld kon zodoende weer worden aangevallen. Piganzoli, die ook de leiderstrui droeg, pakte op de top vier punten en wist zich zo in ieder geval al verzekerd van de bergtrui in deze ronde.

De Vries en gevaarlijke Holter mee in nieuwe kopgroep

Voor zijn leiderstrui moest hij nog aan de bak, want een interessante groep van zes ging er op minder dan zeventig kilometer van de meet vandoor. Met Ådne Holter hadden we een renner van Uno-X aan boord, die op slechts 49 seconden van Piganzoli stond in het klassement. Uiteraard had ook TDT-Unibet weer iemand mee, dit keer in de persoon van Hartthijs de Vries. Geen ongevaarlijke klant voor het klassement ook, op 1.10 van de leider. Alessandro Fancellu, Roland Thalmann, Fabio Van Den Bossche en Halvor Dolven completeerden de nieuwe kopgroep. Dolven was ploegmaat van Holter en kon zo dus tempo maken.

Team Polti Kometa van Piganzoli moest aan de bak in het peloton, van de leiders reden maximaal twee minuten weg. Daarmee was Holter virtueel eindwinnaar. Bij het ingaan van de laatste tien kilometer liep dit verschil terug tot onder de minuut, waarmee Piganzoli langzaam maar zeker weer adem kon halen. De strijd om de dagzege was nog wel volop aan de gang. De kopgroep slaagde er knap in om vooruit te blijven, met De Vries die een aanvallende week voor TDT-Unibet compleet maakte met de ritzege. Hij klopte in een sprintje Van Den Bossche en Fancellu.

Uitslag etappe 4 Tour of Antalya 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws