Fisher-Black (tweede) had opeens een gat: 'Was mijn bedoeling om op kop te rijden' Wielrennen
Wielrennen

Fisher-Black (tweede) had opeens een gat: 'Was mijn bedoeling om op kop te rijden'

Fisher-Black (tweede) had opeens een gat: 'Was mijn bedoeling om op kop te rijden'

Finn Fisher-Black finishte verrassend als tweede in de zestiende etappe van de Vuelta a España. Als één van de weinigen probeerde de 21-jarige Nieuw-Zeelander een aanval van de uiteindelijke ritwinnaar Jonas Vingegaard te counteren.

Fisher-Black strandde op 43 seconden van de renner van Jumbo-Visma en bleef Wout Poels zes seconden voor. De talentvolle coureur - die in het verleden deel uitmaakte van het Jumbo-Visma Development Team - had niet de intentie om aan te vallen. 'Nadat Jonas aanviel, was het mijn bedoeling om op kop van de groep te rijden en het tempo te verhogen. Toen ik achterom keek, had ik een gat. De ploegleider vertelde mij daarna om door te rijden', luidt de verklaring van Fisher-Black op de site van UAE Team Emirates.

Ondanks de logische uitleg van de jonge coureur was zijn geïmproviseerde aanval in eerste instantie een beetje opmerkelijk. Zo leek hij namelijk een ideale springplank voor kopman Juan Ayuso, maar die viel niet aan. Bovendien viel de groep met favorieten volledig stil. Mede daardoor kon Vingegaard een grote voorsprong pakken. Ayuso toonde zich na afloop geërgerd over de tactiek. 'Dat is iets wat we zeker nog eens moeten bespreken. Ik wil er het liefst niet te veel over kwijt.'

Fisher-Black cijfert zich de rest van de koers weg voor de kopmannen

Voor Fisher-Black was het in ieder geval een mooie prestatie, zijn beste in de WorldTour. De tweedejaarsprof boekte eerder dit jaar al zijn eerste profzege in de Ronde van Sicilië. 'Voor mij persoonlijk is het een mooi resultaat. De komende dagen is het ondersteunen van de klassementsrenners echter het voornaamste doel.' Iets waarin Fisher-Black zich de voorbije weken onderscheidt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws