Jumbo-Visma bevestigt: 'Nathan Van Hooydonck is wakker en heeft geen verdere verwondingen' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma bevestigt: 'Nathan Van Hooydonck is wakker en heeft geen verdere verwondingen'

Jumbo-Visma bevestigt: 'Nathan Van Hooydonck is wakker en heeft geen verdere verwondingen'

Jumbo-Visma-renner Nathan Van Hooydonck is dinsdag betrokken geraakt bij een zwaar ongeval in Kalmthout. De Belg van 27 jaar was onwel geworden achter het stuur van zijn auto en heeft daardoor een vijftal andere auto's geraakt. In het ziekenhuis werd hij aanvankelijk in een coma gehouden. Inmiddels is de renner weer ontwaakt, zo heeft zijn ploeg laten weten.

De Belgische dagkranten hebben van de politie te horen gekregen dat Van Hooydonck ter plaatse gereanimeerd is en naar het ziekenhuis is overgebracht, in kritieke toestand. Sporza meldt dat de renner mogelijk een hartaanval zou hebben gekregen achter het stuur, waardoor hij het gaspedaal induwde en de kruising overstak. Zijn zwangere vrouw, die naast hem zat, raakt niet gewond, maar is ter controle ook overgebracht naar het ziekenhuis. Drie inzittenden van andere auto's liepen lichte verwondingen op, terwijl de bestuurders van de andere wagens ook slachtofferhulp hebben gekregen na het ongeluk.

Jumbo-Visma bevestigde het ongeval van Van Hooydonck omstreeks 14.15 uur. 'Nathan is in de auto inderdaad onwel geworden en daardoor betrokken geraakt bij een ongeval. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, waar hij goede medische zorg krijgt. We kunnen de geruchten dat zijn toestand kritisch is niet bevestigen. Hij ondergaat op het moment extra medische onderzoeken.'

Sporza kwam later op de middag met hoopgevend nieuws vanuit het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen. 'Uit voorzorg houden de artsen Van Hooydonck voorlopig in een kunstmatig coma. Zijn toestand is hoopgevend, na onderzoek is er geen hersenschade vastgesteld bij de wielrenner.'

Na de zestiende etappe van de Vuelta a España brachten zowel ritwinnaar Jonas Vingegaard als Atilla Valter goed nieuws. 'Aan de voet van de slotklim liet de ploeg ons via de communicatie weten dat Nathan ontwaakt is en zich oké voelt', aldus de laatste tegenover Eurosport. Jumbo-Visma bevestigde het nieuws dinsdagavond. 'Nathan is wakker en heeft geen verwondingen aan zijn verkeersongeval overgehouden. Zijn situatie is niet kritiek. Verder onderzoek moet uitwijzen waardoor Nathan onwel raakte tijdens het autorijden. We willen iedereen bedanken voor hun berichten en de medische staf in het ziekenhuis voor het goed zorgen voor Nathan en zijn gezin.'

Weg waarop ongeluk met Van Hooydonck gebeurde afgesloten voor onderzoek

De plaatselijke politie meldt dat de weg waarop het ongeval omstreeks 08.30 uur gebeurde afgesloten is voor onderzoek. 'Door een ongeval is er momenteel geen verkeer mogelijk op de Kapellensteenweg tussen de Verbiststraat en de Statiestraat. Je kan er plaatselijk rondrijden. Onze mensen regelen het verkeer', schrijven ze vanuit Kalmthout, niet ver van de Nederlandse grens, op Twitter.

Van Hooydonck is al enkele jaren een gewaardeerde pion bij de Jumbo-Visma, waar hij zich heel goed thuis voelt. De Belg, die goede vrienden is met kopman Wout van Aert, is een vaste kracht in de klassiekerploeg en Tourformatie van de Nederlandse ploeg. Afgelopen week was hij nog één van de steunpilaren van Van Aert in de Tour of Britain en hij zou volgende week ook afzakken naar Drenthe om aan de zijde van zijn ploeg- en landgenoot het EK wielrennen te betwisten.

In 2021 kregen Van Hooydonck en zijn vrouw al het verlies van hun doodgeboren zoontje Thiago te verwerken. Via deze weg willen we de renner zelf, zijn geliefden, familie en vrienden en zijn team het allerbeste toewensen.

Later meer...

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws