Zieke schaduwfavorieten in Luik: Benoot niet van start, Matthews na paar kilometer uit koers Wielrennen
Wielrennen

Zieke schaduwfavorieten in Luik: Benoot niet van start, Matthews na paar kilometer uit koers

Zieke schaduwfavorieten in Luik: Benoot niet van start, Matthews na paar kilometer uit koers

Een flinke aderlating voor Jumbo-Visma: Tiesj Benoot moet verstek laten gaan voor Luik-Bastenaken-Luik. Dat maakte de ploeg een uur voor de start van de race bekend via sociale media. Benoot zou zich niet lekker voelen.

De ploeg meldde het nieuws op sociale media, maar specificeerde daarbij niet met welke klachten Benoot te maken heeft. Wel zou een coronatest een negatieve uitslag getoond hebben. Doordat de afmelding zo kort voor de start van de wedstrijd komt, heeft de ploeg geen vervanging weten te regelen.

De afwezigheid van Benoot is een flinke aderlating voor de Nederlandse ploeg. Eerder zag het team ook al Primoz Roglic afhaken voor de heuvelklassiekers. Wout van Aert en Jonas Vingegaard moeten het in Luik dus nog zonder een sterke kracht doen.

Ook Hindley afwezig, Matthews geeft op

Benoot is overigens niet de enige schaduwfavoriet die niet mee kan doen om de knikkers in Luik-Bastenaken-Luik. Na enkele kilometers in de wedstrijd moest ook Michael Matthews inzien dat het voor hem niets zou worden dit keer. Volgens zijn ploeg zou hij al de hele week maagproblemen gehad hebben, waardoor hij zich niet heel lekker voelde. Hij gaf op, waarna hij spoedig hoopt te herstellen.

Naast Benoot en Matthews missen we nog een grote naam in koers. Jai Hindley is in de ochtend niet van start gegaan, omdat ook hij zich niet lekker voelde. Dat meldt zijn ploeg BORA-hansgrohe op sociale media.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws