Evenepoel niet bang voor pollenallergieën in Luik-Bastenaken-Luik: 'Was medicatie vergeten' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel niet bang voor pollenallergieën in Luik-Bastenaken-Luik: 'Was medicatie vergeten'

Evenepoel niet bang voor pollenallergieën in Luik-Bastenaken-Luik: 'Was medicatie vergeten'

Remco Evenepoel is niet bang dat hij komende zondag in Luik-Bastenaken-Luik opnieuw met een volle neus en droge keel rondrijdt. De jonge Belg van Quick Step-Alpha Vinyl stond na de Waalse Pijl flink te proesten als gevolg van een pollenallergie.

Evenepoel gaf afgelopen woensdag aan dat hij al zijn hele leven last van heeft van hooikoorts, een vervelende allergie voor wielrenners. Gelukkig is er medicatie voor, al moet je die dan wel innemen. 'Ik was vergeten om mijn medicatie te nemen, maar nu is alles onder controle. Ik heb dit al van kleins af aan, dus het is niets nieuws voor mij. Mijn neus is weer leeg en ik heb geen hoestje meer. Ik ben dan ook blij dat het zondag goed weer is, dat is beter dan sneeuw en regen', zo zegt hij met een glimlach tegenover In de Leiderstrui, tijdens een online persmoment.

Evenepoel en Alaphilippe houden kaarten tegen de borst

Natuurlijk kwam in het mediagesprek vooral de koerstactiek voor Luik-Bastenaken-Luik ter sprake. En heel eerlijk: we zijn nog niet veel wijzer. Alaphilippe en Evenepoel hielden de kaarten tegen de borst, al werd natuurlijk wel de ambitie uitgesproken dat ze erbij zitten in de finale op zondag. 'Het is een ambitie om te winnen, maar hopelijk is mijn carrière nog lang en keer ik nog vaak terug. Ik ben nog jong, we zijn hongerig en gaan voor het beste resultaat. Maar als ik niet win op zondag, zal ik niet teleurgesteld zijn. We zullen er in ieder geval niet zijn om pelotonvulling te zijn', zo zegt Evenepoel.

Alaphilippe werd woensdag afgetroefd in de Waalse Pijl, de wereldkampioen werd vierde. Hij gaat dan ook niet als de grote topfavoriet naar Luik, de wedstrijd die hij nog nooit won. In 2020 en 2021 werd hij tweede, al werd hij in 2020 nog wel gedeklasseerd naar plek vijf. 'Het kan een andere race worden dan toen. Niet per se omdat ik niet de grote favoriet ben, maar ook omdat het parcours veranderd is. Na de verkenning hebben we gezien dat het een snelle finale wordt, misschien al wel vanaf La Redoute. Ik heb geen zorgen, we hopen op een mooie en open finale. Ik wil het goed doen en ben normaal gesproken goed in het pieken. We zijn goed, maar het peloton is sterk.'

Quick Step-Alpha Vinyl wil het voorjaar redden in Luik

Ook Evenepoel beaamt dat hij in vorm is, maar dat zijn er deze dagen zoveel. Het is dan ook geen abc'tje om te zeggen dat Quick Step zondag wint en zo het voorjaar redt. The Wolfpack viel dit jaar tegen in vrijwel alle grote klassiekers. 'De ploeg zit in een lastige situatie, omdat we nog geen klassieker gewonnen hebben. We zitten er echter wel dichtbij, het is niet dat we niet meedoen. We proberen de koers hard te maken en te winnen, maar je kunt niet altijd alles winnen', zo stelt Evenepoel.

De jonge alleskunner kan wat betreft zichzelf niets beters wensen. Hij kwam geen ziekte tegen, voelt zich fris en fit en dus hoopt hij erbij te zitten in de finale op zondag. 'Ik voel me goed en heb hier naartoe gewerkt. Wat ik woensdag heb gevoeld, is goed en ik hoop op de afspraak te zijn. De ploeg verwacht dat we met twee finale rijden en aan de voorbereiding kan het niet liggen. Het zal van de dag zelf afhangen en de pech die we eventueel tegenkomen. Er zijn vooraf in ieder geval geen excuses.'

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: b.vanderploeg@indeleiderstrui.nl)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws