Formolo legt het af tegen de Nederlanders: 'Zaterdag gaan we voor Gaviria' Wielrennen
Wielrennen

Formolo legt het af tegen de Nederlanders: 'Zaterdag gaan we voor Gaviria'

Formolo legt het af tegen de Nederlanders: 'Zaterdag gaan we voor Gaviria'

Het was Davide Formolo tegen de Nederlanders in de zevende Giro-rit. De Italiaan van UAE-Team Emirates moest het in de finale opnemen tegen Koen Bouwman, Bauke Mollema en Tom Dumoulin, waarbij er voor hem een derde plek weggelegd was.

De renner van de ploeg uit de Emiraten moest het onderweg al enkele malen afleggen in de sprintjes om de bergpunten tegen Koen Bouwman, die hem ook aan de finish te snel af was. In de strijd om plek twee hield Mollema hem nog net af.

Formolo maakte de hele dag indruk met knappe kopbeurten en mag de grote motor van de ontsnapping genoemd worden. 'We wisten dat het een dag voor de ontsnapping zou worden en we besloten dat ik het zou mogen proberen', gaf de klimmer na afloop aan.

De luxe-knecht van Joao Almeida leek bergop de sterkste van de kopgroep. 'Ik probeerde in de finale weg te rijden op de beklimmingen en heb het ook in de afdaling geprobeerd, maar het mocht niet zo zijn. Jumbo-Visma was met twee sterkte mannen, waardoor het moeilijk was om solo weg te rijden', doelt Formolo op de tandem Dumolin-Bouwman.

Formolo: 'Heb er alles voor gedaan'

Formolo kan zichzelf dus niets verwijten. 'Natuurlijk zou het fijn zijn om de overwinning te pakken, maar ik kan zeggen dat ik er alles voor gedaan heb. Met dit resultaat kunnen we vooruit', houdt hij de moed erin. UAE-Team Emirates heeft deze Giro nog niet kunnen winnen, maar was er wel al enkele malen dichtbij.

Voor zaterdag wijzen veel kenners opnieuw op een dag voor de vroege vlucht, maar daar denken ze bij UAE-Team Emirates toch anders over schijnbaar. 'Wij gaan voor Fernando Gaviria', communiceert Formolo, die zelf een snipperdag neemt. 'Ik zal naar alle waarschijnlijkheid in het peloton blijven na deze lange dag in de vlucht.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws