Wout Poels smijt té vroeg met zijn krachten: 'Als je het niet probeert, lukt het nooit' Wielrennen
Wielrennen

Wout Poels smijt té vroeg met zijn krachten: 'Als je het niet probeert, lukt het nooit'

Wout Poels smijt té vroeg met zijn krachten: 'Als je het niet probeert, lukt het nooit'

Wout Poels reed een sterke zevende etappe van de Giro d’Italia. De Limburger zat na een zware openingsfase mee in een Nederlandse getinte ontsnapping. In de finale moest hij zijn inspanningen echter bekopen en werd hij ingelopen door het peloton, waar verschillende van zijn medevluchters uiteindelijk wel om de ritzege streden.

De zevende etappe van de Giro kende een knallend begin, daar veel renners mee wilden zitten met de ontsnapping. Eén van het was Poels, die vastberaden is om een keer een etappe te winnen in een grote ronde. De ranke klimmer was zo vastberaden dat hij zelfs tijdelijk solo aan de leiding reed. Uiteindelijk waren zijn inspanningen voldoende om mee te zitten met de vlucht van de dag. Daarin vond hij zijn landgenoten Bauke Mollema, Koen Bouwman en Tom Dumoulin.

De ontsnapping kreeg de zege van het peloton en Poels leek dus te kunnen strijden om etappewinst. Zover kwam het niet; de Limburger had te veel van zijn krachten verspild in de beginfase om mee te zitten en moest dat bekopen op de steile klim van de dag. Daarna werd hij vervolgens ingelopen door het peloton. ‘Uiteindelijk haalde ik wel de ontsnapping, maar op de tweede klim merkte ik al dat ik op de eerste te veel energie had verspild. Maar zo is koersen’, stelt Poels na afloop nuchter tegenover Eurosport.

Poels: 'Daar gaan we dus volle bak voor'

Poels was de eerste vluchter die van de zeven man sterke kopgroep moest lossen. Uiteindelijk finishte hij op ruim negentien minuten. Poels heeft echter geen spijt van zijn aanvalslustige begin van de etappe. ‘Als je het niet probeert, lukt het nooit. Ik ben blij met het gevoel in de benen en er komen nog mooie etappes aan. Daar gaan we dus volle bak voor’, besluit een strijdbare Poels. Door zijn dag in de ontsnapping staat Poels nu wel derde in het bergklassement met 27 punten. Koen Bouwman (68 punten) en Lennard Kämna (43 punten) gaan hem voor. Poels reed in 2021 verschillende etappes in de Tour de France in de bolletjestrui. Toen verloor hij de trui in de slotweek uiteindelijk aan de latere eindwinnaar Tadej Pogacar.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws