Frisse wind Astana blijft maar waaien: na onder andere Schelling wordt ook Fortunato aangekondigd Wielrennen
Wielrennen

Frisse wind Astana blijft maar waaien: na onder andere Schelling wordt ook Fortunato aangekondigd

Frisse wind Astana blijft maar waaien: na onder andere Schelling wordt ook Fortunato aangekondigd

Astana Qazaqstan Team zal de komende twee jaar werkgever zijn van de Italiaanse klimmer Lorenzo Fortunato, die overkomt van EOLO-Kometa. Dat maakt de ploeg uit Kazachstan maandag bekend. 'Ik ben erg dankbaar voor deze stap naar de WorldTour', liet de klimmer weten.

'Ik ben heel blij met mijn overstap naar Astana, een ploeg met veel historie', stelt Fortunato. 'Ik kan niet wachten om mijn nieuwe ploeggenoten te ontmoeten en wil de progressie die ik de afgelopen drie jaar heb ingezet voortzetten. Met een beter programma, wat ik bij Astana zal krijgen, denk ik meer kansen te krijgen om kansen te pakken en ook de ploeg te helpen.'

Voor Fortunato betekent het een stap naar de WorldTour. 'Ik ben Astana Qazaqstan Team heel dankbaar voor de kans die ik krijg en hoop dat vertrouwen terug te betalen.' Eerder kondigde de ploeg al de komst van Ide Schelling. Anthon Charmig en Max Kanter aan, waarmee er toch een nieuwe, frisse wind lijkt te waaien. EOLO-Kometa verliest daarentegen haar tweede kopman, nadat Vincenzo Albanese eerder al naar Arkéa Samsic trok.

Vinokourov en Astana Qazaqstan Team hebben veel vertrouwen in Fortunato

Alexandr Vinokourov is ook blij met de komst van zijn nieuwe renner. 'Met alle resultaten die Lorenzo al behaald heeft, is het het goede moment voor hem om de stap te maken naar de WorldTour. Ik geloof erin dat hij nog een serieuze stap kan maken, we denken dat hij het goed kan doen in zowel rittenkoersen als eendaagswedstrijden.'

'Hij heeft al veel ervaring in de Giro d'Italia en wist zelfs al eens te winnen op de Zoncolan', stipt Vino aan. 'We kijken er dus heel erg naar uit om hem in actie te zien voor onze ploeg en ik ben ervan overtuigd dat dit voor zowel renner als ploeg een succesvolle stap is', sluit de ex-renner uit Kazachstan het communiqué van de ploeg af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws