Lorenzo Fortunato

Dit is de pagina over Lorenzo Fortunato. De Italiaan kwam jarenlang uit voor het Italiaan EOLO-Kometa, maar stapte na 2023 over naar Astana Qazaqstan. Hij is één van de betere pure klimmers in het peloton. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Fortunato en houdt tevens zijn biografie bij.

Lorenzo Fortunato

Fortunato bekend om zege op de Zoncolan

Fortunato klom vanuit de beloften langzaam omhoog in het wielerwereldje. In 2021 kwam hij bij EOLO-Kometa terecht, de ploeg van Alberto Contador en Ivan Basso. Hij reed er drie seizoenen en maakte zijn salaris-strookje meer dan waar. In zijn eerste seizoen bij EOLO won hij meteen de mythische bergetappe in de Giro d'Italia naar de top van de Monte Zoncolan. Datzelfde jaar won hij een rit en het eindklassement in de  Adriatica Ionica Race. 

In 2022 bleven zeges uit, maar ontwikkelde Fortunato zich wel tot één van de betere klimmers van het peloton. Als de weg omhoog liep, kwam hij bovendrijven. In 2023 werd hij onder meer vijfde in de Tour of the Alps, won hij middels een ritzege de Vuelta Asturias en reed hij voor het derde jaar op rij de Giro. Astana had genoeg gezien en schoof hem een tweejarig contract onder de neus, waardoor Fortunato in 2024 zijn debuut maakte in een WorldTour-team.

Lorenzo Fortunato Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties