Froome droomt niet van stunt in Romandië: 'Ik ben hier om ploegmaats te helpen' Wielrennen
Wielrennen

Froome droomt niet van stunt in Romandië: 'Ik ben hier om ploegmaats te helpen'

Froome droomt niet van stunt in Romandië: 'Ik ben hier om ploegmaats te helpen'

Chris Froome wist de Ronde van Romandië al tweemaal te winnen. Zowel in 2013 als 2014 was hij de beste van het pak. Een derde overwinning zit er niet in, zo vertelde Froome voor aanvang van rittenkoers op het YouTube-kanaal van de Zwitserse rittenkoers.

'Het is een koers die ik de afgelopen jaren verschillende keren heb gedaan. Ze ligt zeer goed op de kalender om te testen hoe de benen en conditie zijn. We krijgen hier mooie beklimmingen voorgeschoteld, er zijn heuvelachtige ritten en er zijn tijdritten. Er is een beetje van alles.'

In 2016 kon Froome voor de laatste keer een rit winnen in de Ronde van Romandië. Kan het ook dit jaar? 'Nee', zo antwoordde de Brit stellig. 'Ik wil elke dag gewoon het maximum geven. We staan hier met een sterke ploeg aan de start, met Fuglsang (Jakob, red.), Woods (Michael, red.) en Bevin (Patrick, red.). Ik ga hun helpen. Dat zal een goede test voor de conditie zijn.' In de proloog kon Froome alvast niet verrassen. De renner van Israel-Premier Tech werd 119e. Hij verloor over een afstand van vijf kilometer meer dan veertig seconden op winnaar Ethan Hayter.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws