Update III | Quintana past ook voor Ronde van Asturië na val in Turkije Wielrennen
Wielrennen

Update III | Quintana past ook voor Ronde van Asturië na val in Turkije

Update III | Quintana past ook voor Ronde van Asturië na val in Turkije

(12 april 2022) Arkéa Samsic is de tweede rit van de Ronde van Turkije niet zonder kleerscheuren doorgekomen. Sprinter Nacer Bouhanni moest naar het ziekenhuis vervoerd worden na een valpartij, terwijl klassementsman Nairo Quintana ook niet ongeschonden uit de strijd kwam.

Bouhanni kwam samen met ploeggenoot Kevin Ledanois ten val en moest met de ziekenwagen naar het ziekenhuis. Een hard gelag voor de Franse sprinter en zijn ploeg, die hem hier in zou zetten voor het behalen van WorldTour-punten. Arkéa Samsic heeft op dit moment geen informatie over de precieze toestand van Bouhanni. Dan McLay wordt nu waarschijnlijk de sprinter van dienst.

In een filmpje dat opdook op social media valt te zien hoe onder meer Bouhanni ten val kwam. Een, wat het lijkt, verward persoon loopt over de weg, terwijl het peloton nadert. Een verkeersregelaar probeert vervolgens de man nog op tijd weg te trekken, maar is te laat, waarna ze tegen verschillende renners botsen. Let op: het zijn nare beelden.

Even later ging ook Quintana tegen de grond. De klimmer verloor de controle over zijn fiets en dook samen met Jay Vine (Alpecin-Fenix) de gracht in. Quintana kon snel weer op de fiets springen en maakte even later net als Vine weer de aansluiting met het peloton. Op vier kilometer van de meet ging Quintana opnieuw tegen de grond, ditmaal met een flink geschaafde rug tot gevolg. De Colombiaan verloor enkele minuten en flink wat huid door die tweede crash.

Update - 12 april 2022 (08.15 uur): Bouhanni breekt halswervel bij botsing Ronde van Turkije

Flinke schade bij de mannen van Arkéa Samsic na de tweede etappe in de Ronde van Turkije. Verschillende renners van de ploeg gingen in de rit tegen de grond, waarbij zij diverse blessures opliepen. Nacer Bouhanni en Kévin Ledanois zijn er het slechtst aan toe.

Bouhanni en Ledanois kwamen ten val na een zeer opvallend moment in de koers, waarbij een onoplettende man de weg overstak. De Franse sprinter kwam hard in botsing en liep daarbij een breuk op in een halswervel. Ledanois liep blessures op aan zijn knie en aan zijn rug. Beide renners kunnen daardoor niet meer van start gaan in de derde etappe.

Ook de gebroeders-Quintana kwamen niet heelhuids aan de finishlijn door een val later in de etappe. Zij hebben te kampen met diverse schaafwonden, zo laat de ploeg weten. Zowel Nairo als Dayer is echter gewoon in staat om de Turkse rittenkoers voort te zetten.

Update II - 14 april 2022 (08.45 uur): Bouhanni spreekt van 'nachtmerrie', abandon Quintana

Bij Arkéa-Samsic worden de wonden gelikt na een verschrikkelijke tweede etappe in de Ronde van Turkije. Bouhanni reed op volle snelheid tegen een toeschouwer aan en brak daarbij zijn halswervel. De Franse sprinter vertelt op Instagram dat hij het sinds de crash moeilijk heeft, fysiek maar ook mentaal. 'Ik ben nog steeds in shock door de enorme snelheid waarmee ik de meneer aanreed. We reden ongeveer 55 kilometer per uur, ik kon geen kant op. Ik heb het beeld steeds weer voor me, het is een nachtmerrie. Ik kan niet begrijpen hoe dit heeft kunnen gebeuren.'

Hoewel Bouhanni ook probeert op te krabbelen en vooruit wil kijken, lukt dat nog maar moeilijk. 'Het is psychologisch heel moeilijk voor mij. Totdat ik in het ziekenhuis in Parijs aan kwam, vreesde ik voor het ergste. Ik ben de chirurgen enorm dankbaar en ook mijn manager Manu Hubert en ploegbaas Yvon Ledanois, die constant aan mijn zijde zijn gebleven. Het herstel zal heel lang duren, ik weet niet wat er nu gaat gebeuren. Ik hoop dat ik herstel en wil iedereen bedanken voor de steunbetuigingen.'

Naast Bouhanni gingen er meer renners van Arkéa-Samsic tegen de grond in de tweede etappe. Kévin Ledanois liep ook ernstige blessures op, maar Nairo Quintana leek er vanaf te komen met wat schaafwonden. Yvon Ledanois geeft in een persbericht aan dat Quintana zich in de bergetappe in de vierde rit fysiek niet goed voelde. 'Het is een wonder dat hij met de voorste groep is gefinisht. Hij was heel gemotiveerd om alles te geven, maar wonderen bestaan niet in de sport. Sinds zijn val kan Nairo zich niet meer voor de volle honderd procent geven, hij heeft veel pijn. We hebben daarom besloten hem uit de wedstrijd te halen, zodat hij kan herstellen.'

Update III - 27 april 2022 ( 9.25 uur): Quintana ook niet in Ronde van Asturië

Nairo Quintana zal niet aan de start staan van de Ronde van Asturië, zo meldt AS. De renner van Arkéa-Samsic is nog niet fit na zijn val in de Ronde van Turkije. Quintana wist de afgelopen editie van de driedaagse rittenkoers nog te winnen, voor onder andere Pierre Latour. De Colombiaan zal zichzelf dus niet opvolgen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws